DnB-topp langet ut mot «jævla bønder»

DnB NORs informasjonssjef Ole Irgens får refs etter å ha postet et blogginnlegg under tittelen «Jævla bønder».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Irgens mente at bøndene hadde fått for mye fra staten i jordbruksoppgjøret, noe han også ga klart uttrykk for på sin private blogg 16. mai i år, skriver Nationen.

Reaksjonene uteble ikke. Få timer senere endret Irgens tittelen på innlegget fra «Jævla bønder» til «Dyre bønder». Senere slettet han hele innlegget, men da var skaden alt skjedd.

– Det er skremmende og uholdbart at en av de fremste talspersonene for landets største bank har slike holdninger, sier bondelagsleder Nils T. Bjørke.

Bankens informasjonsdirektør Thomas Midteide er heller ikke blid og presiserer at «DnB NOR er glad i bønder». Midteide understreker at Irgens kom med sitt utfall på en privat blogg, men beklager det likevel. – DnB NOR tar sterk avstand fra både tittel og innhold i denne bloggen, sier Midteide.

– Dersom en av mine medarbeidere hadde skrevet noe slikt om egne kunder hadde han fått sparken på dagen. Samme retningslinjer gjelder i Sparebank1-bankene, kommenterer markedsdirektør Jon Haugan i fripoliseselskapet Silver.

Irgens beklager saken, og sier det er vanskelig å skille mellom jobb og privat i sosiale medier. Han har nå stengt sine private blogger og vil begrense bruk av Facebook og Twitter. (©NTB)