Her skal det hoppes! Nærmere bestemt minst 26,19 meter. Da blir det nemlig ny verdensrekord!
Her skal det hoppes! Nærmere bestemt minst 26,19 meter. Da blir det nemlig ny verdensrekord!

De skal sette verdensrekord i RC-hopp

Trodde det holdt å slå 15 meter - så ble rekorden plutselig veldig mye lenger.

I helgen er det klart for motorsportsarrangement i Harstad sentrum. Tre studenter ved Høgskolen i Harstad samler R/C- og resten av motormiljøet i byen til fartsfest.

André Riise, Jon Richard Korneliussen og Rolf Terje Kaurin er står bak produksjonen der blant annet R/C-turneringer, bilutstillinger, show, stands, musikk, grillmat og sist men ikke minst verdensrekordforsøk på lengste R/C-bilhopp står på plakaten!

Skikkelig kalddusj

De ambisiøse produsentstudentene fikk seg en skikkelig kalddusj da de kun for en måned siden ble klar over at verdensrekorden gikk fra 15 meter til hele 26,18 meter.

Det var under innspillingen av en episode av The Gadget Show i Storbritannia, at verdensrekorden ble forlenget med drøye 10 meter. Men arrangørene av Harstad Grand Prix frykter ikke av den grunn.

LES OGSÅ: Her hopper de med bil i OL-bakken

Hele Nord-Norge invitert

De har nemlig satt i gang byggingen av et monsterhopp av den virkelig store klassen, der kun sunn fornuft vil kunne hindre dem i å slå rekorden. Med en lengde på fire meter og en høyde på to, håper studentene å sette et verdig punktum for det fullspekkede arrangementet.

Det er herved duket for motorfest i Harstad den 29.mai, og hele Nord-Norge er invitert til å delta eller være tilstede på årets Grand Prix vorspiel, Harstad Grand Prix! Du finner mer informasjon på www.arcticrc.no.

SE OGSÅ: Dette er verdens lengste hopp med bil

André Riise, Jon Richard Korneliussen og Rolf Terje Kaurin har stort håp om ny verdensrekord.
André Riise, Jon Richard Korneliussen og Rolf Terje Kaurin har stort håp om ny verdensrekord.