Børge Lund  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Børge Lund (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Ny sjanse for Lund til å bli historisk

Børge Lund kan avslutte Kiel-karrieren med mesterligatriumf.

Se samtlige kamper direkte på TV 2 Sport eller i vårt kampsenter.

De to siste sesongene har Børge Lund hatt mulighet til å bli den første norske herrespilleren til å vinne Mesterligaen i håndball.

Begge gangene har hans tyske klubb Kiel tapt for spanske Ciudad Real.

I helgen får Lund en ny mulighet til å skrive navnet sitt inn i historiebøkene, når de fire beste lagene i herrenes Mesterliga møtes i Köln.

Vi har en god mulighet til å vinne

Finalene spilles i Lanxess Arena, VM arenaen fra 2007, som tar opp mot 20.000 tilskuere.

For første gang blir ikke finalene spilt hjemme og borte, men som et sluttspill med semifinaler lørdag og finaler søndag.

Lund: - Ser bra ut for oss
Nå møter Kiel den regjerende mester Ciudad Real i semifinalen.

- Finalene i 2008 og 2009 tapt vi på slutten av returkampene. For oss er det mentalt bra at det nå bare er en kamp, sier Børge Lund til TV 2 Sporten.

- Vi har tidligere alltid vært best i første kampen og tapt i sluttfasen på kamp to. Jeg synes det ser bra ut for oss, og at vi har en god mulighet til å vinne.

Ciudad Real har en bredere stall enn Kiel, som også sliter med skader på viktige spillere som Kim Andersson og Momir Ilic.

- Vi er tynt besatt og det kan bli utlagsgivende, men det trenger ikke å bli slik. Vi klarte å vinne seriefinalen mot Hamburg på bortebane under samme forutsetninger, sier en optimistisk Lund.

- Jeg er godt fornøyd med at vi har spilt oss til denne muligheten for tredje år på rad, og det hadde vært gøy å vinne Mesterligaen med dette laget.

Bytter klubb
Lund avslutter nå Kiel-karrieren etter tre sesonger, og i helgen kan han vinne tittelen han mangler. Til høsten bytter han til Rhein-Neckar Löwen for å få mer spilletid i angrep. I Kiel er han blitt forsvarsspesialist.

- Det blir nok mest forsvar også denne helgen. Får vel spille litt i angrep når de andre trenger en liten pause. Men nå i innspurten på sesongen er det helt greit.

Flere norske håndballherrer har spilt finale i Mesterligaen, men ennå har altså ingen vunnet. På kvinnesiden har Lunde tvillingene og Cecilie Leganger vunnet to ganger hver.

- Jeg vil ikke høre snakk om dette historiske, sier Lund. Det er blitt nevnt foran de to foregående finalene og da gikk det galt¿..

Om alle gode ting er tre, og Børge Lund skriver håndballhistorie, kan du se på TV 2 Sport og TV 2 Sumo

Lørdag

  • Semifinale 1 kl. 15:30 Chekhovskie Medvedi (Rus) - Barcelona
  • Semifinale 2 kl. 18:00 Ciudad Real - Kiel

Søndag

  • Finale kl. 18:00

Se samtlige kamper direkte på TV 2 Sport eller i vårt kampsenter.