NY ASKESKY SKAPER BRY: Passasjerer venter på Sa Carneiro Airport i Poro i Portugal. Nye askeskyer rammer flytrafikken i Sør Europa søndag.  (Foto: Paulo Duarte/AP)
NY ASKESKY SKAPER BRY: Passasjerer venter på Sa Carneiro Airport i Poro i Portugal. Nye askeskyer rammer flytrafikken i Sør Europa søndag. (Foto: Paulo Duarte/AP)

Flykunder får ikke askeerstatning

Men ikke gi opp – det finnes flere klagemuligheter.

Hvis du ikke får erstatning etter askekaoset må du ikke gi opp. Mange flykunder får ikke pengene de har krav på, melder Forbrukerrådet, men det finnes flere klagemuligheter.

I første omgang må du alltid rette en klage direkte til flyselskapet eller reisearrangøren og alle utlegg bør dokumenteres med originalkvitteringer. Hvis du ikke får svar eller kravet blir avvist, kan du klage videre til Flyklagenemnda hvis du reiste med rutefly, eller til Pakkereisenemnda hvis du var med på en pakkereise.

Fortvilte passasjerer

Forbrukerrådet har mottatt flere henvendelser fra fortvilte kunder som ikke får dekket utgiftene sine i forbindelse med askeskyen som lammet luftrommet i Norge og Europa. Mens en kunde fikk til svar at han ikke kan få pengene sine før om 5-6 måneder, fikk en annen fikk beskjed om at han ikke får dekket en krone for utgifter til hotell og mat.

Er du blant dem som ikke har fått erstatning etter askestansen? Kontakt oss her.

Dette til tross for at man har krav på refusjon eller alternativ transport når en flyavgang blir kansellert. For rutefly gjelder EU-forordning 261/2004, mens for pakkereiser gjelder pakkereiseloven.

Dette har du krav på

Hvis man ikke velger å få refusjon har man krav på å få dekket for eksempel nødvendig hotellovernatting og mat i påvente av første mulige flyavgang. Men hvis man legger seg inn på et luksushotell når det finnes billigere alternativer, kan man ikke forvente å få dekket hele regningen.

Det foreligger ikke fastsatte frister for når selskapene plikter å tilbakebetale kundens utlegg, men Forbrukerrådet mener at kundene bør få vite hvilket tidsperspektiv som gjelder.

Er du blant dem som ikke har fått erstatning etter askestansen? Tips oss!

Følg oss på Facebook! Klikk her.