Hera Anna Safura
Hera Anna Safura

Østblokk-artistene får gjennomgå: – De må gå nesten nakne

Islandske Hera og svenske Anna ut mot sexpresset i de østeuropeiske landene.

Det svenske Eurovision-håpet Anna Bergendahl gikk tidligere denne uken ut mot fokuset på sex i musikkonkurransen – og sa til svenske Aftonbladet at hun mener sex har lite med musikk å gjøre.

Det er de øst-europeiske landene som spiller mest på kropp i Eurovision - og de nordiske kvinnene er ikke nådige i kritikken.

– Jeg er ikke så mye glamour. Jeg går på skolen fortsatt og er oppvokst i en liten by. Jeg har alltid bare sunget med gitaren min og kommer ikke til å ha noe show, dans eller glitter. Jeg kommer bare til å være meg selv, sier Anna til «God kveld Norge».

– Du lar deg ikke påvirke?

– Absolutt ikke.

– Enormt fokus på kropp

Nå får Anna støtte av Islands «Eurovision»-finalist Hera Bjørk.

– Jeg er enig med Anna. Det kan være tøft for jenter og unge kvinner spesielt å ha slikt et enormt fokus på kropp. Det er ikke kroppen som er viktigst, det er stemmen og personligheten din som må komme gjennom. For meg er det en viktig, sier hun.

Safura: – Utseendet kjempeviktig

Men ikke alle støtter de nordiske kvinnene.

Aserbadjans Safura sier at utseendet betyr mye og at det ikke holder å bare være flink til å synge.

– Utseendet er kjempeviktig, det er det første seerne ser. Denne scenen krever mye talent, og det holder ikke å bare være flink til å synge. Nå for tiden må du skaffe deg oppmerksomhet med så mye, ikke bare med sangen, sa hun til Aftonbladet.se denne uka.

Hera: – Må gå nesten nakne

Dette mener Hera er et klassisk eksempel på den mannsdominerte kulturen i østblokklandene.

– Det er kulturelt betinget. Deres kultur er dominert av menn og maskulinitet. De har måttet lære seg at de må spille på det seksuelle og at de må gå nesten nakne og være sexy med masse Botox og sånn. Det blir et større og større problem.

Synes du det er trist at kvinner blir fremstilt slik?

– Ja, absolutt! Men det er bare vi kvinner selv som kan forandre det. Det handler kun om selvtillit og å være glad, sier den islandske artisten.

Se gratis videoer fra «God kveld Norge» på TV 2 Play

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)