Liverpool football Club owners George Gillett (L) and Tom Hicks (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Liverpool football Club owners George Gillett (L) and Tom Hicks (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Tom Hicks og George Gillett Jr (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Tom Hicks og George Gillett Jr (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Liverpool-eier lover penger til spillerkjøp

Tom Hicks mener klubben har råd til å beholde stjernene og forsterke laget.

Liverpool har lagt en skuffende sesong bak seg. Sjuendeplassen i Premier League gjør at laget må gjennom kvalifisering for i det hele tatt få lov til å spille Europaliga til høsten.

- Skal investere
Med en sesong uten Mesterliga i vente, har også spekulasjonene florert om hvorvidt Fernando Torres og Steven Gerrard ønsker å fortsette i klubben.

Samtidig stilles det stadig spørsmål til om Liverpool har råd til å avslå bud på hundrevis av millioner.

Senest onsdag gikk klubblegenden Phil Thompson ut og hevdet at de amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett ikke har støttet manager Rafael Benítez på overgangsmarkedet.

Det er Hicks helt uenig i. Han er trygg på at stjernespillerne blir i klubben og lover nå fansen at Benítez vil få penger til spillerkjøp.

- Vi har ingen planer om å selge noen av våre beste spillere. Vi skal gjøre en betydelig investering denne sommeren, men egentlig handler det om å få tak i de riktige spillerne, sier deleieren til Sky Sports News.

Selger klubben i høst
Amerikaneren har etter hvert fått et meget anstrengt forhold til de røde supporterne, men insisterer på at Benítez har fått betraktelig mye penger å handle for de siste sesongene.

- Vi har et betydelig overgangsbudsjett. Det er så mye feilinformasjon om pengebruken i klubben. I løpet av de tre siste årene har George Gillett og jeg mer enn doblet pengebruken på overgangsmarkedet, sier Hicks.

Liverpool-fansen har i lang tid forsøkt å presse ut eierne, og klubben ligger nå ute for salg. Men ifølge forretningsmannen må supporterne fortsette å smøre seg med tålmodighet.

- Vi skal selge klubben, men bare til riktig kjøper, for riktig pris, på det riktige tidspunktet og på den rette måten. Vi skal gjøre det på en omtenksom måte og forsøke å finne den riktige mannen for Liverpool Football Club. Vi håper det går i orden innen slutten av kalenderåret, men det skjer neppe før Premier League-sesongen starter, sier han.

De to eierne forlanger mellom 5,5 og 7,5 millarder kroner for å gi fra seg klubben.

- Vi er på jakt etter noen som kan investere i klubben, bygge ny stadion og la Liverpool være verdens beste klubb. Det er så mye feilinformasjon, men sannheten er at klubben er mye bedre enn den var for tre år siden. Vi er skuffet over sesongen som gikk, men folk glemmer at vi nesten vant Premier League i fjor, sier texaneren.