José Mourinho (Foto: Antonio Calanni/Ap)
José Mourinho (Foto: Antonio Calanni/Ap)

Pérez: - Vi går for Mourinho

Real Madrid-presidenten bekrefter at José Mourinho er førstevalget.

Mye tyder på at portugiseren blir Real Madrid-manager om få dager, etter at klubben valgte å sparke Manuel Pellegrini onsdag kveld.

- Å skifte manager er alltid vanskelig, men vi er overbevist om at det er riktig tidspunkt å gi prosjektet vårt nye impulser, sier klubbpresident Florentino Pérez til Sky Sports.

Mourinho er førstevalget
Nå innrømmer også Real-klubben for første gang at 47-åringen trolig blir den neste sjefen hos de hvite fra hovedstaden.

- Jeg er overbevist om at Mourinho kan være løsningen. Han er en av de beste managerne i verden - om ikke den beste. I Madrid kjemper vi alltid for ekspertise, sier Pérez.

Real må riktignok betale 16 millioner euro for å kjøpe Mourinho fri fra kontrakten med Inter - uten at det ser ut til å bli noe problem.

I fjor sommer punget Florentino Pérez ut 250 millioner euro på spillere som Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso og Kaka - uten å ende opp med en eneste tittel.

- Vi har reflektert mye denne sesongen. Det handler ikke bare om at vi ikke vant noen titler. Vi anser dette som et passende øyeblikk for å satse på en av de beste trenerne i verden, og mulighetene for å bringe ham til klubben er gode, sier Real-presidenten.

Mourinho: - Havner i Spania
Mourinhos kontrakt med Inter strekker seg til sommeren 2012, men hovedpersonen selv er sikker på at spanjolene vil innfri utkjøpsklausulen for å bringe ham til Madrid.

- Nå skal jeg på ferie, og deretter skal jeg arbeide i Spania, sa han etter å ha forhandlet med Inter onsdag.

Få med deg hva Mourinho mener om Real Madrid i videovinduet øverst på siden

Den tidligere Porto- og Chelsea-manageren ledet Milano-klubben til en enestående trippel denne sesongen. «Nerazzurri» gikk til topps i Serie A, Coppa Italia og Mesterligaen.

En slik trippel er det flere i den spanske hovedstaden sikler etter.

- Det er ingen i styret som er imot å signere José Mourinho, tvert imot. De er entusiastiske over å være i stand til å rekruttere en av de beste trenerne i verden, bekrefter Pérez.