Hera
Hera

Islandsk MGP-håp slanket seg 20 kilo før Eurovision

Men allikevel fleiper norske radiokjendiser med vekta hennes.

Islandske Hera Bjørk har fått mye oppmerksomhet for sin store stemme så langt i «Eurovision».

I semifinalen ble hun ropt opp som den siste av i alt ti finalister, og jubelen sto i taket i den islandske delegasjonen.

Nå røper Hera at hun har slanket seg 20 kilo de siste årene for å få fart på karrieren og for å føle seg bedre som menneske.

- Jeg har tatt av 20 kilo siden jeg startet. Det har forandret livet mitt totalt så jeg kan virkelig anbefale det, sier Hera til «God kveld Norge».

Får vekt-pes

Men allikevel må den islandske deltakeren tåle pepper for utseendet sitt.

NRKs radiokjendiser Live Nelvik fra P3-morgen og Steinar Sagen fra Radioresepsjonen kommenterte opptredenen hennes slik på Twitter under semifinalen:

«Det ser jo ikke ut til at de lider noen nød på Island akkurat. Fire haker er et sikkert tegn på velstand», skriver Nelvik.

Sagen, som tidligere har kommet i vektkrangel med Mira Craig , skriver følgende melding mens Hera opptrer:

«Nei, jeg skal ikke kommentere vekta hennes. Tjukkasenes hemmelige pakt forbyr meg det».

På slankefarm

Hera Bjørk sier til «God kveld Norge» at hun er stolt av hvem hun er, men innrømmer allikevel at hun har kjempet mot vekta lenge.

For å leve sunnere har hun som mange andre skandinaviske kjendiser lagt seg inn på klinikken Detox Joninu Ben på Island for å få hjelp.

Kjendisene ønsker som regel å være anonyme, men i fjor sto den norske Idol-artisten Åste Sem frem i «God kveld Norge» og fortalte sin historie fra sagaøya. Og slik fungerer slankeperioden på Detox:

– Du faster i to uker og spiser bare grønnsaker og frukt. Det renser virkelig kroppen din. Nå fokuserer jeg på en mye mer sunn diett og jeg vil at barna mine skal vokse opp med et sunt kosthold.

– Hvordan forandret dette livet ditt?

– Jeg gikk ned 15 kilo første gangen jeg var der og de har ikke kommet tilbake. Det er fantastisk!

– Hera har gjort en strålende jobb

Helseguruen Jonina Ben driver slankeklinikken på Island.

Hun er imponert over Hera som har klart å forandre matvanene sine og mener hun nå fremstår mye sunnere.

– Hera har fått fantastiske resultater. Hun hadde begynt å bli syk og var veldig tung på mange sett. Hun var litt lei seg da hun kom og hadde ikke kontroll på hva hun spiste. Det verste man gjør mot seg selv er å bruke mat for å slappe av. Da skal man heller faste. Vi som har kjent Hera lenge ser stor forskjell på henne, men hun må fortsette. Hun er for tung ennå, synes jeg, sier Jonina til «God kveld Norge».

Etter flere besøk på klinikken mener Jonina at resultatene er påtagende.

– Hera er kjent for sin utstråling her hos oss. Hun er positiv, ærlig og åpen rundt hvordan hun har havnet i ulike vanskeligheter gjennom livet. Hun er en stor motivator og det er lett å elske Hera, sier Jonina.

– Jeg var for overvektig

Hera mener hun har blitt et bedre menneske etter slankekuren og detoxen. Hun har vært på flere uker lange opphold på hvert år, og hun tar gjerne også en tur bare for en helg.

– Jeg hadde problemer med hudirritasjoner, jeg var for overvektig. Jeg hadde små problemer, noen som vi ikke snakker om til daglig, for eksempel å gå på toalettet. Men nå er alt normalt. Jeg har blitt lykkeligere og dropper nå sukkerfrie varer som lettbrus og har heller ikke lyst på junkfood.

Se gratis videoer fra «God kveld Norge» på TV 2 Play

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)