Bakfra (Foto: Privat)
Bakfra (Foto: Privat)

Veteran med sju seter? Sjekk denne!

- Da jeg begynte med denne bilen vokste brenneslene opp gjennom gulvet!

Helge Tvedt selger sin øyensten. Nemlig en 1975 modell Toyota Crown stasjonsvogn! En ganske uvanlig utgave – med sju seter.

- Oj, brennesler opp i gjennom gulvet... Den har vært ganske rusten med andre ord?

- Nei, slett ikke så ille, bare på de vanlige stedene, forteller Helge som tydelig er Toyota-mann og har hatt flere både Crown og Cressida.

Har gjort alt selv

- Bilen er nå restaurert og i veldig god stand. Jeg jobber offshore, og når jeg er på land er det fint å ha en hobby å pusle litt med. Og disse Toyotaene har absolutt sin sjarm, forteller han videre.

Helge har gjort alt av arbeide selv, i fra rustsveising, det mekaniske og til og med lakkeringen. Og alle som har prøvd, vet at sort ikke er den enkleste fargen å begynne med.

- Resultatet ble bra, sier selgeren som er utdannet motormekaniker.

For å se hele annonsen, klikk her:

- Hvordan er den å kjøre da?

- Helt utrolig god! Vet du hva - denne står ikke langt tilbake fra mange av dagens biler. God komfort, sterk motor, utrolig driftssikker med sin enkle, men solide og ikke minst god plass. Dette er rett og slett en sjarmerende og god bruksveteran.

bag.-rom (Foto: Privat)
bag.-rom (Foto: Privat)

Range Rover

- Jeg har hatt den i mange, mange år nå, men nå må den vike plassen for en annen bil jeg også har lidenskap for. Nemlig Range Rover.

- Ikke like driftsikker kanskje?

- He, he... Nei jeg er nok forberedt på å måtte skru litt mer underveis på den, ja. Veteran det også. Ramma er fra en -74 modell og karosseriet og en del andre deler fra en 90-modell.

Så mye tyder på at tiden Helge er på land fortsatt kommer til å brukes i garasjen!

Les vår test av brukt Toyota Landcruiser her:


forfra (Foto: Privat)
forfra (Foto: Privat)

Det beste fra to verdener

Toyota Crown er som Helge sier, en bortimot uslitelig bil. Her har man hentet det beste fra to bil-verdener. Tar du en gammel Crown og heiser opp på bukk og titter under den ser den nesten lik ut som en Chverolet Nova fra samme tid.. Langsmontert rekkesekser, separat ramme og ganske så likt hjuloppheng. Skal vi driste oss til å gjette på at de smugtittet litt til andre siden av Atlanteren?

Men det er bygd på japansk vis. God kvalitet i alle materialer, og suverene på toleranser, pasninger osv, gjør at tekniske er bortimot evigvarende. Bedre bil skal du lete lenge etter.

Klassiker status

Crown var sammen med Datsun Z-serie en av de første Japanske bilene som begynte å få samlerstatus. Bilen som Helge selger en fjerde generasjon, og fikk på grunn av sitt – etter da tidens – futuriske utseende fikk tilnavnet ”Blåhvalen”.

Alt du må vite om brukt Toyota finner du her:


front (Foto: Privat)
front (Foto: Privat)