Steinar Høgtun (Foto: TV 2/)
Steinar Høgtun (Foto: TV 2/)

- Trenerbyttene ikke heldig for norsk fotball

Leder i Norsk Fotballtrenerforening Steinar Høgtun liker ikke at så mange Tippeligaklubber nå opererer med midlertidige trenerløsninger.

For tiden er Tony Gustavsson midlertidig trener i Kongsvinger. Tom Gulbrandsen har midlertid styring på Hønefoss. Rune Skarsfjord er midlertidig løsning i Brann. Nils Arne Eggen er tilbake i manesjen som trenervikar på Lerkendal. Også landslaget opererer med en midlertidig løsning der Egil Olsen styrer skuta fram til Ståle Solbakken overtar 1. januar 2012 (med mindre Norge kvalifiserer seg til EM - da blir Drillo trener også i mesterskapet).

- Ikke heldig
Steinar Høgtun er ikke imponert over utviklingen.

- Dette er ikke heldig for norsk fotball. Det vitner om dårlig planlegging blant norske fotballklubber. At det er så mange midlertidige løsninger på trenersiden er ett nytt fenomen. Det kommer jo av at mange klubber tror på gevinst ved å kvitte seg med den eksisterende treneren. Vi ønsker kontinuitet på trenersiden og vi ser det som et paradoks at så mange klubber ender opp med kortsiktige løsninger.

Det vitner om dårlig planlegging blant norske fotballklubber.

Høgtun tror dessuten praksisen kan ødelegge for rekrutteringen av trenere.

- Usikkerheten rundt trener-ansettelsene kan føre til at potensielle trenere vegrer seg for å tre inn i treneryrket. Og at eksisterende trenere heller finner seg noe annet - og sikrere - å gjøre. Vi ønsker jo at trenerne skal stå i jobben ut kontraktstiden.

KIL fornøyde
Sportslig leder i Kongsvinger, Morten Kristiansen sier at han prinsipielt ønsker å ha kontinuitet på trenersiden - men er fornøyd med hvordan Tony Gustavsson leder laget i sitt korttids-engasjement som går ut 10. juni.

- Dette er ikke en idéell situasjon, men når Trond Amundsen valgte å trekke seg måtte vi kaste oss rundt og få på plass en trener.

Kongsvinger-ledelsen er så fornøyde med Tony Gustavsson at de ønsker å ha med svensken videre. Gustavssons familie er bosatt i Sverige, og han må avklare med dem før han eventuelt sier ja til å fortsette i Kongsvinger.

Og med et eventuelt ja fra Gustavsson vil Kongsvinger endelig få den kontinuiteten de ønsker.