sahara12 (Foto: Privat)
sahara12 (Foto: Privat)

Eneste nordmann i verdens tøffeste løp, er kvinne

Nina Annette Hongseth løp 250 km på seks dager under Saharas stekende sol - med ryggsekk.

«Marathon des sables», som betyr maraton i sanden, er den optimale styrkeprøven. Opplevelsen er grensesprengende for både kropp og psyke.

Nina Annette Hongseth (36), er den eneste nordmannen som har løpt verdens tøffeste ultraløp (en mannlig deltaker har tidligere gått løpet).

– Da jeg klarte supermarathon, Wien - Budapest, som var 321 km på 5 dager, visste jeg at jeg var klar for «Marathon des Sables», forteller Hongseth.

Sahara3 (Foto: Nina Annette Hongseth)
Sahara3 (Foto: Nina Annette Hongseth)

Drøm i oppfyllelse

Nina løp sitt første maraton i Stockholm som 25-åring. Siden den gang har det blitt over 40 maraton- og ultraløp.

Etter at hun for mange år siden leste om verdens tøffeste løp i det svenske bladet Runners World, har «Marathon des sables», vært den store løpedrømmen. I april i år gjennomførte hun og ble nr 17. i kvinneklassen.

– Det var utrolig viktig for meg å gjennomføre løpet, det var min største drøm og mitt høyeste mål akkurat da. Jeg vurderte aldri å bryte, forteller Hongseth.

Ekstreme forhold

Kombinasjonen brennhet sol, 40 varmegrader og sand gjør at løperne presses til det ytterste. Det gjelder å holde hodet kaldt.

– Under dette løpet satte jeg meg milepæler som var ved hver drikkestasjon. Også snakker jeg til meg selv: dette klarer du Hongseth, kom igjen, din største drøm går i oppfyllelse! Det er varmt, men jeg liker varme.

I tillegg sang jeg på sangen «It's a beautiful day» til U2, forteller Nina.