Kovacs straffe (Foto: TV 2/)
Kovacs straffe (Foto: TV 2/)

Berg raser mot straffeavgjørelsen

Henning Berg mener Odd aldri skulle hatt straffesparket som førte til 0-2. Dag-Eilev Fagermo svarer med å hylle Brage Sandmoen.

Lillestrøm - Odd 2-2

Vi fulgte kampen minutt for minutt i livesenteret.

Lillestrøm/Bergen (TV 2 Sporten): Henning Berg raser mot dommeravgjørelsen hvor Brage Sandmoen blåste straffespark til Odd en halvtime ut i oppgjøret på Åråsen. Peter Kovács så ut til å bli revet ned i duell med Frode Kippe og Arild Sundgot, men Berg har en annen oppfatning av situasjonen.

- Soleklart
- Kovacs løper inn i Frode Kippe. Hva skal Frode gjøre da? Han blir løpt ned. Det er frispark til Frode først, han er ikke i nærheten av ballen en gang, sier Berg til TV 2 Sporten.

- Hva med straffen dere fikk?

- Den har jeg ikke sett, men den andre så jeg soleklart. Den (til LSK) er vanskelig å se fordi jeg sitter på helt motsatt side.

Les også:Lillestrøm reddet ett poeng etter straffedrama
Les også:Kovács og Kippe: - Straffesparkene var billige

Lillestrøm hadde flere sjanser til å avgjøre til sin fordel i andre omgang av kampen, og Berg mener Lillestrøm hadde fortjent tre poeng.

- Spillemessig har vi de fleste sjansene og er det klart beste laget. De har nesten ingenting og får to mål, den ene på en kontring og den andre fra dommeren. Det er frustrende, men vi viser bra moral ved å komme tilbake til 2-2.

- Et eksempel for alle
Odd-trener Dag-Eilev Fagermo svarer med å hylle dommeren etter oppgjøret.

TV 2 PLAY: Postmatch-intervju med Fagermo

- Jeg sa til dommer Sandmoen at jeg setter pris på en dommer som er så tøff. Han tar holding begge veier og da blir det slutt på holdingen. Så han er et eksempel for alle dommerne, de må lære av ham, for det er meget bra dømt, sier Fagermo til TV 2 Sporten.

- Henning Berg var veldig uenig i det?

- Ja, det kan godt være. Jeg må ta forbehold om at jeg ikke har sett situasjonen igjen, men han dømmer i hvert fall for holding. Og hvis det er holding da: kjempebra.

Se situasjonene i sammendraget under. Riktig å dømme to straffer?

430113