NORGES HÅP: Didrik Solli Tangen representerer Norge i den internasjonale finealen i Melodi Grand Prix 2010. (Foto: Fredrik Arff/NRK)
NORGES HÅP: Didrik Solli Tangen representerer Norge i den internasjonale finealen i Melodi Grand Prix 2010. (Foto: Fredrik Arff/NRK)

– Lurt av Didrik

MGP-veteran mener Didrik Solli-Tangen har gjort alt rett foran finalen.

– Det har vært veldig lurt av Didrik å holde den profilen han har gjort, sier Elisabeth Andreassen til «God kveld Norge».

God oppvarming

Didrik Solli-Tangen har fått mye kritikk for å ha skjermet seg foran finalen. Men han får full støtte av Elisabeth Andreassen med sin strategi. Didrik har holdt en svært lav profil med å stille opp lite for pressen og andre.

– Didrik har allerede vunnet med det han har oppnådd. Han har fått vist frem sitt talent, sier Andreassen.

29. mai står Didrik på scenen i Telenor Arena og representerer Norge i Eurovision Song Contest.

Plagiatpåstander

Det er delte meninger om bidraget til Norge i konkurransen. Noen har hevdet at sangen minner om andre kjente ballader. «My Heart Is Yours» er skrevet av de erfarne låtskriverne Fredrik Kempe og Hanne Sørvaag.

– Alt det ytre er på plass, men akk så sjelløst. Jeg kjenner ingenting. Det er rett og slett en blek kopi av «You Raise Me Up». Men han er litt sympatisk og da blir det to av seks mulige poeng fra meg, sier den svenske slagereksperten Thomas Lundin i programmet «Inför Eurovision Song Contest 2010» på SVT.

Jurymedlem Rennie Mirro støtter plagiatpåstanden om sangen «My Heart Is Yours».

– Dette er absolutt et plagiat. Men det er veldig bra fremført, og han ser bra ut. Derfor blir det en sterk treer fra meg, sier han til VG.

Se gratis videoer fra «God kveld Norge»TV 2 Play
Se «God kveld Norge» lørdag klokken 21.40

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)