Thor Hushovd (Foto: PETER DECONINCK/AFP)
Thor Hushovd (Foto: PETER DECONINCK/AFP)

Hushovd: - Håpet på større framgang

Etter halvannen uke på rulle, tok Thor Hushovd (32) tirsdag sykkelen fatt utendørs for første gang etter kragebeinsbruddet.

16 dager etter at den norske Tour de France-helten veltet på en treningstur og brakk kragebeinet, peker ikke pilen rett til værs. Første utendørstur bød på blandede opplevelser.

- Det var ikke veldig suksess: En time og ti minutter med smerter. Jeg skulle gjerne vært hakket bedre på denne tiden enn det jeg føler meg. Jeg hadde trodd og håpet på større framgang, sier Thor Hushovd til NTB.

Tilbake torsdag

- Vi ser fortsatt optimistisk på start i Tour de Suisse (12. juni), sier trener Atle Kvålsvoll til NTB.

Allerede helgen etter at uhellet var ute, festet Hushovd sykkelen til rulleanordningen for å tråkke to halvtimesøkter. I løpet av forrige uke merket 32-åringen stor framgang og bygde seg opp til to timesøkter.

- Lett å glemme seg
Onsdag får han besøk av treneren i Monaco. Kvålsvoll vil følge eleven på de første uteøktene og påse at eleven ikke slurver med teknikken.

- Det er lett å «glemme seg» og legge inn skjeve bevegelser når en kroppsdel er hemmet, forteller Kvålsvoll, som selv opplevde fire kragebeinsbrudd i løpet av sin proffkarriere.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2