Baklykt
Baklykt

Nå er den rett rundt hjørnet

Denne SUV-en er det mange som venter på.

Kampen tilspisses i kompakt-SUV-markedet. Her er BMWs nye våpen i kampen mot Audi Q5, Volvo XC60 og Mercedes GLK.

Det er en god stund siden vi fikk se spionbildene på nye X3, men er de første ”ekte” bildene, fra BMWs nederlandske hjemmeside. Noen mener at disse bildene er en kjempeglipp og aldri skulle vært vist, mens andre spekulerer i om dette er velplassert og en timet media-strategi som BMW selv står bak. Ikke vet vi...

Ventetiden snart over

Det er faktisk allerede gått sju år siden vi så X3 for første gang og det er mange som venter på den nye. Og ventetiden er snart over. De første bilene på norsk jord ventes litt utpå høsten.

Bildene viser bare detaljer riktignok, men nok til at en sulten motorjournalist får litt å tygge på...


Les også: Det er penger å spare på bruktimport av X3:


Designer
Designer

Mykere linjer

Mest interessant er bildet som viser baklykten. Vi kjenner den godt igjen fra storebror X5 og lillesøster X1. Det viser også at BMW går bort i fra det kantete designet de har hatt, og at linjene blir rundere og mer svøpende og myke. Det ser vi av leiremodellens bakpart.

Men vi får også se et kraftig skulpturert panser med klare likheter til den nye 5-serien og 3-serien med facelift.

Les vår stortest av "lillebror" X1 her:


Panser
Panser


Større enn dagens

Den nye X3 ventes å bli noe større enn den utgående modellen, og plasserer seg dermed elegant midt i mellom X5 og X1. Dagens X3 er jo bare bitte litt større enn X1.

En ting har X3 vært klasseleder på hele tiden: Nemlig kjøreegenskaper. Fortsatt er det svært få av konkurrentene som kan matche BMW på det.

Motoriseringen skal bli en blanding av velkjente saker vi kjenner fra BMW-familien i dag - pluss noen nye varianter. Blant annet får den 2-liters diesel på 204 hk. I tillegg er det grunn til å vente en hybridversjon


Les tidligere omtale av nye X3 her:


PS-BMW-X3-002
PS-BMW-X3-002