FAKSIMILE: Forsiden av BA 25. mai 2010. (Foto: Faksimile/)
FAKSIMILE: Forsiden av BA 25. mai 2010. (Foto: Faksimile/)

«Bunnlag søker trener»

Bergenspressen er nådeløs med Brann etter 0-2 for Hønefoss.

«Ledig stilling: Norges for tiden dårligste eliteserielag søker trener, sportssjef, daglig leder, banemester, et forsvar, stabil midtbane og spisser som scorer mål. Lønn: Som fortjent. Bill.mrk. KRISE».

Denne stillingsannonsen pryder hele forsiden til Bergensavisen dagen etter at Brann tapte 0-2 for Hønefoss og falt ned på 15. plass på tippeligatabellen.

På kommentatorplass krever nå både Bergens Tidende og Bergensavisen handling fra Brann-styret.

- Brann er i nedrykksposisjon, og litt stygt sagt den eneste klubben i verden uten direktør, sportssjef og trener, men med en administrativ controller, skriver Tore Strand i BT.

Han er klar på at treneransettelsen er den minst viktige.

FAKSIMILE: Forsiden av BA 25. mai 2010. (Foto: Faksimile/)
FAKSIMILE: Forsiden av BA 25. mai 2010. (Foto: Faksimile/)

- For meg er andre ansettelser viktigere. Å finne rett mann i jobben som direktør, er en av dem. Jeg håper også at Lars Moldestad og Hans Brandtun reverserer beslutningen om å kutte ut sportssjefstillingen, skriver han.

Der får Strand støtte av Tormod Bergersen i Bergensavisen.

- De bør også starte en prosess med å finne en ny sportssjef. Modellen med at en sportssjef og en trener skal være samme person er dødfødt. Slike ordninger går andre klubber i Europa bort fra. Fordi den ikke fungerer når det kommer til kontinuitet, skriver han.

Han vil ha en klar sportslig plan som er styrt fra øverste hold.

- Spillernes makt vil bli betydelig mindre med en klar sportslig plan som skal følges. Treneren gjør som klubben har sagt. Kort og godt den gamle regelen om at ingen er større enn klubben, skriver Bergersen.