Jon Inge Høiland  (Foto: Josefsen, Jon Michael/SCANPIX)
Jon Inge Høiland (Foto: Josefsen, Jon Michael/SCANPIX)
Veigar Páll Gunnarsson og Daniel Nannskog (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Veigar Páll Gunnarsson og Daniel Nannskog (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Daniel Nannskog jakter sin 100. scoring for Stabæk. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Daniel Nannskog jakter sin 100. scoring for Stabæk. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
 Cristian Bolanos  (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Cristian Bolanos (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

Stabæk ga Jönsson 3-0 i presang

Jan Jönsson fikk tre poeng og tre mål i gave på 50-årsdagen.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i Livesenteret.

Daniel Nannskog var tilbake etter en måned på skadelisten og markerte seg med to scoringer.

Svensken scoret både 1-0 og 2-0 i Stabæks 3-0-seier.

Det var Stabæks tredje strake seier, og bæringene er i ferd med å henge seg på i medaljekampen.

Jon Inge Høiland la på til 3-0 i sluttminuttene.

2. omgang:
86. min: 3-0: Jon Inge Høiland overtok scoringsansvaret da Daniel Nannskog hadde forlatt banen. Headet inn Stabæks tredje mål.

429696

84, min: Daniel Nannskog forlot banen til stående applaus fra Stabæk-fansen. En strålende comebackkamp for svensken.

76. min: Johan Andersson var svært nær ved å gjøre 3-0. Skuddet hans slo i tverrliggeren, i ryggen på Kenneth Høie, men Start-keeperen fikk tak i ballen på streken.

429692

63. min: 2-0: Daniel Nannskog dundret til med foten han stort sett bruker til å stå på. Men svensken fikk nok trøkk i ballen til at den føk forbi Kenneth Høie.

429687

53. min: Veigar Pall Gunnarsson og Daniel Nannskog begynner å finne tilbake til godtaktene sammen. Strålende pasning fra Gunnarsson til Nannskog, men Kenneth Høie reddet Start.

429680

52. min: Stor sjanse for Ole Martin Årst. Fikk en tå på ballen, men klarte ikke tuppe den forbi Iven Austbø.

Stabæk må bytte keeper i pausen. Jon Knudsen måtte gi seg med skade. Inn kommer Iven Austbø.

1. omgang:
43. min: Start med en stor mulighet. Lekkert forarbeid av Cristian Bolanos og Espen Børufsen, men Geir Ludvig Fevangs avslutning ble for dårlig.

33. min: 1-0: Daniel Nannskog styrte ballen i nettet. Slengte frem en fot på ett innlegg fra Bjarni Eiriksson. Stabæk-spissens fjerde mål for sesongen.

429653

25. min: Forsvarstrøbbel for Start. Clarence Goodson er på landslagssamling med USA og dermed ikke med mot Stabæk. Etter halvspilt første omgang måtte Bård Borgersen gå av banen med en kneskade. Jesper Mathisen og Avni Pepa er nytt midtstopperpar.

21. min: Ble Stabæk snytt for straffespark? Johan Andersson gikk i bakken i duell med Jesper Mathisen.

14. min: Kjempesjanse for Stabæk. Daniel Nannskog headet i stolpen fra tre meters hold.

429646

10. min: Start er kommet best i gang. Men har ikke skapt de store sjansene. Cristian Bolanos var farlig frempå, men det kan neppe kalles mer enn en halvsjanse.

Bakgrunn:
Daniel Nannskog er tilbake fra start for Stabæk mot Start, men han vet ikke hvor han står før kampstart.

- Jeg er usikker på formen, men jeg tror den er ganske bra. Jeg er litt usikker på kondisjonen, men håper jeg kan bite fra meg, sier han til NRK.

Stabæk og Start er begge havnet i ingenmannsland på tabellen. Bare seier er godt nok dersom de vil melde seg på i tetkampen.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg har tenkt mest på egen form. Vi har ikke brydd oss så mye om tabellen etter den dårlige starten vi fikk. Jeg tror det er bra at vi ikke fokuserer så mye på tabellen og heller tar en kamp av gangen, sier Stabæks målmaskin.

Det begynner å bli en god stund siden sist Daniel Nannskog og Veigar Páll Gunnarsson utgjorde spissparet på topp for Stabæk. Men etter treningsøktene i helgen kunne en glad svenske melde seg spilleklar mot gjestende sørlendinger.

- Jeg vil tilbake og hjelpe laget, og håper det blir radarparet Daniel og Veigar (Páll Gunnarsson) mot Start. Vi har kun spilt én kamp sammen denne sesongen, borte mot Odd i serieåpningen, sier Nannskog til Budstikka.

De to startet riktignok sammen i 2-2-kampen mot Aalesund i tredje serierunde 28. mars, men da måtte Gunnarsson hinke av banen med skade etter et drøyt kvarter.

Altomfotball: Fakta og stats før runden

Nannskog vil likevel ikke ta en plass i startelleveren for gitt selv om han nå er kampklar igjen, særlig med tanke på lagets nåværende form.

– Det er ikke sånn at jeg bare kan spasere rett inn på laget. Nå har vi vunnet de to siste kampene, og jeg må bevise at jeg er god nok for laget. Jeg er ikke interessert i få spille bare på grunn av navnet, er jeg ikke god nok får jeg heller starte på benken, sier Stabæk-spissen til Budstikka.

Palmi Rafn Pálmason er også friskmeldt og disponibel mot Start.