Honduras

Fersking i tøff gruppe.

Da Reinaldo Rueda Rivera hevet hendene triumferende i været etter at Honduras VM-plass var klar, ble han kun den andre i rekken som fikk æren.

Siden VM startet i 1930 har landet kun vært i det gjeveste selskap én gang (1982).

Veien til Sør-Afrika 2010
Og for et drama! USAs utligning på overtid mot Costa Rica reddet Mellom-Amerikas ære og representasjon i Sør-Afrika i sommer. Før siste kvalikrunde måtte Honduras håpe på at de selv vant mot El Salvador, samtidig som Costa Rica ikke vant mot USA. Profetien gikk i oppfyllelse i grevens tid, og landet kunne juble.

Stjernespillere
Wilson Palacios (Tottenham) er en kvalitetsspiller i Premier League. Hans bror Johnny Palacios (midtstopper) er også med i troppen. David Suazo må finne scoringsformen på topp, samtidig som veteran Carlos Pavón må fortsette å finne nettmaskene. Maynor Figueroa viktig brikke bakerst.

Se Tor-Kristian Karlsen vurdere Honduras her

Treneren
Høyt respekterte Reinaldo Rueda har høstet ros for å i det hele tatt ha tatt landet til VM. I gruppe med Spania, Chile og Sveits er mulightene tilstede for skrell og avansement, men det blir trolig i tøffeste laget. Rolig, sympatisk og lyttende. Behagelig type, ekstremt populær blant spillerne.

Tidligere VM-deltakelser

År

Arrangør

Hvor langt?

1982

Spania

utslått i innledende runder