Kamerun

Nytt drømmeløp i sommer?

Seere verden over fikk øynene opp for Kamerun en sommer for 20 år siden. Ledet av den 38 år gamle spissen Roger Milla, skjøt afrikanerne seg inn i fotballhistorien ved å ta seg helt til kvartfinalen i mesterskapet i Italia. Det har kun Senegal på samme kontinent maktet å kopiere noensinne (2002).

Veien til Sør-Afrika 2010
Siden den gang har imidlertid de grønne, røde og gule ikke maktet å ta seg forbi gruppestadiet de tre gangene de har hatt sjansen. Troen på at det skal snu i sommer forsterkes av at laget spilte godt i kvalifiseringen. Etter to uavgjortkamper i starten, ble Gabon og Togo begge slått to ganger. Da Marokko tapte 0-2 i siste kamp, var VM sikret.

Stjernespillere
Geremi Njitap (Ankaragucu), Rigobert Song (Trabzonspor) og keeper Idriss Carlos Kameni (Espanyol) danner muren bakerst. På topp er Pierre Webó (Mallorca) talentfull, sammen med Inters Samuel Eto'o. Jean Makoun (Lyon), Stephane Mbia (Marseille) og Alexandre Song (Arsenal) er sentrale på midten.

Treneren
Franske Paul Le Guen (45) har lagt det lekne til side og fokusert på defensiv trygghet. Det har gitt Kamerun VM-billett og gjort laget gjerrige defensivt. Med erfaring fra klubber som Lyon, Rangers og Paris St. Germain, gjorde Le Guen det dristige å frata veteran Song kapteinsbindet til fordel for Eto'o. Et smart trekk, skulle det vise seg. Laget er bedre enn på lenge og en reell kandidat til avansement fra gruppen som også inneholder Danmark, Japan og Nederland.

Se Tor-Kristian Karlsens vurdering av Kamerun her

Tidligere VM-deltakelser

1982, 1990, 1994, 1998, 2002. Det er flest av de afrikanske landene. Rekorden stammer fra 1990, da laget tok seg til kvartfinale, for så å tape mot England.

År

Land

Hvor langt?

1982

Spania

slått ut i innledende runder

1990

Italia

kvartfinale

1994

USA

slått ut i innledende runder

1998

Frankrike

slått ut i innledende runder

2002

Sør-Korea/Japan

slått ut i innledende runder