Anja Andersen  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Anja Andersen (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Anja Andersen ferdig med kvinner

Vil jobbe med unge herrespillere og for næringslivet.

Se intervju med Anja Andersen over!

Anja Andersen var verdens beste håndballspiller, tok OL, EM og VM-gull med Danmark, samt europacuptitler med blant andre Bækkelaget på 90-tallet.

Etter at hun måtte legge opp på grunn av en hjertefeil, hadde hun en drøm om å bli en like god trener som spiller.

Eventyret i Slagelse
Hun nådde målet på rekordtid da hun skapte en Mesterligavinner ved å ta danske Slagelse fra 2. divisjon til tre tittler i den gjeveste europacupen.

Etter 8 år i Slagelse skulle eventyret fortsette i FC København, men i hennes andre år i FCK gjorde finanskrisen klubben hennes til lagervare.

Hun var ikke HC Andersen, bare Anja Andersen, men stadig har hun overraskelser på lur:

- De to årene i FCK er de beste i min trenertid. Der fikk jeg være trener på heltid. I Slagelse var jeg trener i ti prosent av tiden. Resten gikk med til å skaffe 20 millioner kroner til satsingen, sier Anja Andersen til TV 2 Sporten.

Kontrakten utløper
I Intervjuet forteller hun at det ikke er aktuelt å prøve å få til et nytt topplag på kvinnesiden. Hun vil ta et steg ned på stigen, og vil skifte kjønn:

- Jeg har lyst til å finne ut om det er lettere å trene herrer enn kvinner. Jeg tror nemlig det. Og jeg vil litt vekk fra penger og pokaler. Jeg vil gjerne jobbe med yngre spillere, og det har jeg en mulighet til i klubben Faaborg, når min kontrakt med FCK går ut til nyttår.

- Jeg ser på meg selv som en oppfinner og en som underviser. Det ønsker jeg å bruke i prosjekter for næringslivet og overfor yngre spillere, sier Anja Andersen til TV 2 Sporten.