Japan

Sjanseløse i tøff gruppe?

Etter tre seirer i de siste fem asiatiske mesterskapene, er Japan regnet som ett av Asias sterkeste fotballnavn, men: I gruppe med Danmark, Nederland og Kamerun skal asiatene virkelig få kjørt seg med tanke på avansement. Stoltheten står på spill for landet som tok ett poeng og røk rett ut av VM i Tyskland for fire år siden.

Veien til Sør-Afrika 2010
Veien til landets fjerde VM ble brolagt med fire seirer, tre uavgjorte kamper, samt ett tap i den siste kvalifiseringsrunden. Tap og uavgjort mot Australia ble fulgt opp av seirer og en plass langt foran Bahrain, Qatar og Uzbekistan.

Stjernespillere
Shunsuke Nakamura (tidl. Celtic - nå Espanyol) er playmaker. Andre profiler er Keisuke Honda (VVV Venlo) og veteranen Yuji Nakazawa (Yokohama F. Marinos).

Treneren
Takeshi Okada er kjent som en slu taktiker. Samme mann trente Japan under VM i 1998. Har også trent Consadole Sapporo og Yokohama F Marinos.

Se også Tor-Kristian Karlsens vurdering av Japan her

Tidligere VM-deltakelser
Japans fjerde VM, det fjerde på rad. Har vært med i 1998, 2002 (vertsnasjon) og 2006 tidligere. Rekorden er avansement fra gruppen på hjemmebane i 2002, hvor Tyrkia sendte dem hjem i 16-delsfinalen.

År

Arrangør

Hvor langt?

1998

Frankrike

slått ut i innledende runder

2002

Sør Korea/Japan

åttedelsfinaler

2006

Tyskland

slått ut i innledende runder