Goran Pandev (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)
Goran Pandev (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)

Fra fryseboks til trippelmester

Goran Pandev har opplevd både helvete og himmel denne sesongen.

Makedoneren startet sesongen i kulden i Lazio. Uenighet om kontrakten gjorde at Pandev ble fryst ut av laget i et halvt år. Etter en rettslig avgjørelse fikk Pandev lov til å forlate hovedstadslaget på fri overgang. Han endte i Inter. Der har det blitt seriegull, cuptriumf og lørdag også mesterligaseier.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg må få takke alle i denne klubben (Inter). Alle har hjulpet meg etter at jeg kom hit. Det er så herlig at Inter kan vinne mesterligatrofeet etter så mange år med venting (siden 1965), sa Pandev.

Tor-Kristian Karlsens blogg: Diego Milito - den stygge andungen

Han er tidenes mestscorende på det makedonske landslaget. Nå kan han titulere seg trippelmester med Inter i en sesong der han først var «ikke-eksisterende» i Lazio.

- Hadde noen fortalt meg dette i fjor høst ville jeg ikke trodd på dem. Jeg hadde seks forferdelige måneder i Lazio, men visste at jeg kom til en storklubb som var klar til å vinne alt. At Inter skulle gjøre det så raskt hadde jeg riktignok ikke sett for meg, strålte Pandev.

En annen som var høyt oppe etter 2-0-seieren mot Bayern München var Inter-president Massimo Moratti. Han var 20 år da Inter sist vant den gjeveste E-cupen (1965). Den gang var det pappa Angelo Moratti som var president i Milano-klubben. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2