Lars Bohinen
Lars Bohinen
Branns trener Steinar Nilsen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Branns trener Steinar Nilsen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

- Naivt å tro at alt snur med ny trener

Lars Bohinen mener Brann må forsterke spillerstallen og hele det sportslige apparatet.

- Troppen er ikke bedre enn 5. plassen Steinar Nilsen ledet laget til i fjor. Klubben bør hente inn en eller to spillere som gir laget ny giv. Det er naivt å tro at trenerbyttet snur alt alene, sier TV 2s fotballekspert.

Han er klar over at Brann sliter med økonomien, men mener bergenserne da bør ta ett stort skritt om gangen.

- Trenger et sterkt sportsapparat
- Lag som vinner Tippeligaen har god administrasjon og god sportslig ledelse i tillegg til en god trener og gode spillere. Administrasjonen er blitt bra, men Brann må bygge en solid sportslig ledelse i et langt perspektiv. En dyktig sportsdirektør og en bra trener vil gi klubben et godt grunnlag for framtiden, sier Bohinen.

Den tidligere landslagsprofilen er usikker hvem som bør overta etter Nilsen, men er klar på hvilke egenskaper den nye Brann-treneren bør ha.

- Brann må se etter en som kjenner yrket godt. Klubben trenger en trener med sterk personlighet som kan skape ro i spillergruppen. En erfaren kar som har vært med å bygge opp lag tidligere, sier Bohinen.

- Snur ikke over natten
Han var sportsdirektør i Vålerenga da Petter Myhre tok over etter Kjetil Rekdal og leverte så gode resultater at han fikk hovedansvaret på permanent basis før 2007-sesongen. 40-åringen tror ikke på en liknende bragd i Brann, hvor Rune Skarsfjord har overtatt ansvaret til mandagens kamp mot Hønefoss.

- Skarsfjord har vært hovedtrener tidligere og jeg tror han vil gjøre en god jobb, men jeg er usikker på om Brann får et løft før klubben får inn en ny stemme. Skarsfjord står jo for mye av det samme som Nilsen, sier den tidligere landslagsspilleren.

- Riktig tidspunkt
Fotballeksperten tror det er både til Brann og Steinar Nilsens beste at partene skilte lag. Han mener også at tidspunktet er riktig.

- Nilsen måtte prestere med dårlige forutsetninger. Brann har ikke klart å innfri det klubben lovet ham, og jeg tror at han følte tidspunktet var riktig. Han er en ung og ambisiøs trener som ikke hadde tillit blant spillerne. Men spillerne må også ta sin del av dette. Jeg tror ikke sammensetningen i Brann-troppen er god nok. Klubben må rydde opp i stallen og fjerne de som ikke bidrar. Det er mange spillere som har ulike motiver for å være i Brann - noen har kontrakter som går ut, mens andre er i slutten av fotballkarrieren, sier Bohinen og poengterer at også klubbstyret har gjort noen rare prioriteringer.

- Jeg var uenig da Nilsen fikk ansvaret som sportslig leder og synes generelt det har vært mye rot i klubben siden Mons Ivar Mjeldes assistent, Espen Steffensen, fikk sparken for dårlige resultater i 2008.