Everton illustrasjon. (Foto: Clint Hughes/Ap)
Everton illustrasjon. (Foto: Clint Hughes/Ap)

Everton-forsvarer alvorlig leverskadd

Everton-spilleren Shane Duffy (18) måtte gjennom en livreddende operasjon etter at han pådro seg en alvorlig leverskade under en treningskamp.

18-åringen spilte for Irland mot et irsk juniorlag fredag. Han pådro seg den livstruende skaden i en kollisjon med målvakten Adrian Walsh. Etter behandling på banen ble Everton-forsvareren sendt til sykehus.

Der ble Duffy operert omgående. Blodtrykket falt dramatisk under operasjonen, men legene hadde kontroll og det er ventet at det irske talentet blir helt frisk.

– Shane kolliderte med en spiller akkurat slik du ser tusenvis av ganger i fotball. Det var et merkelig uhell, og kanskje noe vi ikke ser igjen på 100 år medisinsk sett, sier kirurg John O’Byrne.

– Shane pådro seg en skade i leveren og ble i all hast sendt til sykehus for akutt behandling, forteller kirurgen videre.

Irland møter Paraguay og Algerie neste uke. Landslagssjef Giovanni Trapattoni takker legene for raskt innsats.

– En tid var det kritisk, og hadde de ikke handlet som de gjorde kunne Shanes liv vært i enda større fare. Shane har tross alt vært veldig heldig, og vi ønsker ham snarlig bedring, sier Trapattoni. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2