Marouane Chamakh (Foto: OLIVIER PON/REUTERS)
Marouane Chamakh (Foto: OLIVIER PON/REUTERS)

Chamakh signerte for Arsenal

Overgangen er omsider bekreftet.

At Marouane Chamakh spiller for Arsenal neste sesong har vært vårens dårligst skjulte hemmelighet.

Nå bekrefter klubben at angriperen har signert en langtidskontrakt og er på plass i London når sesongoppkjøringen starter i juli.

- Passer inn i England
26-åringen kommer gratis fra Bordeaux og er tildelt draktnummer 29.

- Vi er henrykt over at Marouane Chamakh kommer til oss. Han er en spiller vi har beundret i lang tid og jeg vet at han vil tilføre oss mye kvalitet. Gjennom flere sesonger har han bevist for Bordeaux og Marokko at han er en strålende spiller, sier Arsenal-manager Arsène Wenger til klubbens nettside.

Wenger er ikke i tvil om at landsmannen vil slå til i Premier League.

- Marouane Chamakh er en spiss med ferdigheter som gjør at han vil tilpasse seg fotballen i England og gjøre det godt. Han er en god lagspiller og en tøffing som er god i lufta, utdyper Wenger.

Arsenal var førstevalget
Hovedpersonen selv er minst like glad for at overgangen omsider er bekreftet.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg er veldig glad for å bli en del av Arsenal-laget. Mitt mål har alltid vært å spille i Premier League og jeg fulgte hjertet til Arsenal. Det var uten tvil mitt førstevalg. Laget og historien til Arsenal får meg til å drømme. Jeg har vært Arsenal-supporter helt siden jeg var barn, sier han.

Spesielt gleder nyervervelsen seg til å spille på praktfulle Emirates.

- Jeg er veldig begreistret over å spille foran Arsenal-supporterne på Emirates. Jeg har hørt mange fine ting om stadion og kan ikke vente med å spille der i en Arsenal-trøye. Vi har mange gode spillere i Arsenal og jeg vil gjøre alt for å hjelpe klubben til trofeer neste sesong, lover Chamakh.

Spissen er født og oppvokst i Frankrike, men har marokkanske foreldre. Han har spilt 53 landskamper og scoret 27 mål for Marokko, og var også med da landet nådde finalen i Afrikamesterskapet for seks år siden.

I løpet av sine åtte år i Frankrike scoret den hodesterke angriperen 79 mål på 293 kamper.

Han puttet fjorten mål da Bordeaux gjorde slutt på Lyon-dominansen og vant serien i 2008/09-sesongen.

Denne sesongen spilte Chamakh en minst like stor rolle da den franske klubben spilte seg til kvartfinale i Mesterligaen. Bordeaux havnet over både finalist Bayern München og Juventes i gruppespillet.