Lars Moldestad
Lars Moldestad
Steinar Nilsen (Foto: TV 2/)
Steinar Nilsen (Foto: TV 2/)
Brann trener Steinar Nilsen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Brann trener Steinar Nilsen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Steinar Nilsen (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Steinar Nilsen (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Brann bekrefter Steinar Nilsens avgang

- Vi er blitt enige med Steinar Nilsen om en kompensasjon, sier daglig leder til TV 2 Sporten.

Brann bekrefter at Steinar Nilsen er ferdig som Brann-trener etter halvannet år i jobben.

- Vi er blitt enige med Steinar Nilsen om en kompensasjon som jeg tror begge parter vil være fornøyde med, sier fungerende daglig leder Lars Moldestad til TV 2 Sporten.

Se intervju med Lars Moldestad i videovinduet over!

Moldestad opplyser at Nilsen avgang ikke vil gå ut over klubbens budsjetterte likviditet.

- Hva har du å si om Nilsen innsats i Brann?

- Jeg har ikke annet å si enn at Steinar er en ambisisøs, direkte og handlekraftig mann. Jeg er helt sikker på at han kommer til å gjøre det veldig godt som fotballtrener, sier Moldestad.

Les også: Steinar Nilsen holdt pressekonferanse - Jeg er ikke bitter

- Jeg føler det ikke er naturlig å gå inn i detaljene bak Nilsens avgang. Det er sportsklubben og menneskene som bryr seg om klubben som er viktigst. Vi må se fremover, sier Moldestad.

Rune Skarsfjord leder laget sammen med Patrik Hansson og Dan Risnæs i bortekampen mot Hønefoss 2. pinsedag. Først etter kampen vil Brann begynne å se seg om etter en erstatter for Nilsen.

Fikk kritikk
Nilsen ledet ikke treningen fredag. Før treningen hadde han et møte med kapteinsteamet om situasjonen i klubben. Der skal han ha fått kritiske tilbakemeldinger.

Ifølge BA skal Steinar Nilsen være sterkt uenig i den del av de retningsvalgene klubben har tatt.

Flere spillere sa til TV 2 Sporten fredag at de ikke var informert om trenerens avgang. Meldingen gikk først ut på at Nilsen hadde trukket seg, men dette avviste han senere via SMS.

Tok over etter Mjelde
Nilsen kom til Brann fra Tromsø før 2009-sesongen, etter at Mons Ivar Mjelde ble fjernet fra hovedtrenerjobben. I sin første sesong som sjef ledet Nilsen Brann til en femteplass på tabellen, men spillet laget vartet opp med gledet ingen.

Klubben er nå i store økonomiske vanskeligheter, i tillegg til at sesongstarten kun har gitt ti poeng på tolv kamper. Onsdag ble Brann slått ut av cupen av tredjedivisjonslaget Fyllingen.

TV 2 Sporten-fan på Facebook: «Inn med sollied eller Rösler, de primadonnaene trenger litt disiplin» (bli med her)

Nilsen fikk etter hvert spillergruppen mot seg. I den siste evalueringen var spillergruppen kritisk til kvaliteten på treningene, trenerens kompetanse og uklar plan for det offensive spillet. De samme ankepunktene hadde spillerne etter 2009-sesongen.

Det er bare noen uker siden sportslig leder Roald Bruun-Hanssen ble flyttet over til administrasjonen og Steinar Nilsen ble gitt mer sportslig ansvar. Fungerende daglig leder Lars Moldestad har hele tiden fastholdt at klubben har hatt tillit til treneren.

Roald Bruun-Hanssen og Lars Moldestad (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Roald Bruun-Hanssen og Lars Moldestad (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)