Steinar Nilsen (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Steinar Nilsen (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Branns trener Steinar Nilsen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Branns trener Steinar Nilsen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Nilsen droppet Brann-trening etter evaluering

Spillernes tilbakemelding til Steinar Nilsen gjorde at han droppet å lede fredagens trening. Nå kan det gå mot trenerens avgang.

Brann Stadion (TV 2 Sporten): Tre dager før kriserammede Branns viktige seriekamp mot Hønefoss glimret Nilsen med sitt fravær på fredagens trening.

En av punktene som spillerne mener Nilsen kan bli bedre på har vært kvaliteten på treningene. De har også sine tvil om trenerens kompetanse.

Etter det TV 2 Sporten erfarer hadde Nilsen et møte med kapteinsteamet Eirik Bakke, Håkon Opdal og Hassan el Fakiri før dagens trening. Der ble han presentert spillernes tilbakemeldinger og ønsker om hvordan Brann skal komme seg ut av den dårlige trenden. Det reagerte treneren svært dårlig på og valgte å droppe å lede treningen.

Keeper - og spillernes talsperson Håkon Opdal - ønsket ikke å kommentere overfor TV 2 Sporten hvorfor hovedtreneren var fraværende. Verken daglig leder Lars Moldestad eller Steinar Nilsen selv vil uttale seg til TV 2.

Bergens Tidende skriver at det fredag kveld er møter mellom Branns ledelse og Steinar Nilsen om hans fremtid i klubben.

Var i møter
Assistenttrener Rune Skarsfjord sa imidlertid følgende etter treningen:

- Steinar var ikke på trening på grunn av møter i forbindelse med sin rolle som sportslig leder, sier han til TV 2 Sporten.

Brann røk tidligere denne uken ut av cupen mot 3. divisjonsklubben Fyllingen - og ligger utsatt til på Tippeliga-tabellen.

- Burde nok vært på trening
TV 2 Sportens fotballekspert Lars Bohinen synes Nilsen burde ledet fredagens Brann-trening.

- Med tanke på hvordan situasjonen er i Bergen for øyeblikket, så burde han nok kanskje unngått å lagt møtevirksomheten til midt i treningstidene, sier Bohinen, som likevel poengterer at det ikke er uvanlig at hovedtreneren uteblir for enkelte treninger.

Lars Bohinen
Lars Bohinen

- Skjer inne i mellom
- Det skjer ofte at en hovedtrener lar assistenten lede treningene inne i mellom. Og med den rollen Nilsen nå har - som sportslig leder - innebærer jo en del møtevirksomhet, sier den tidligere sportssjefen i Vålerenga og Stabæk.

- Er du overrasket over at spillerne ikke vil kommentere at Nilsen uteblir fra trening?

- Det blir jo lett å spekulere når situasjonen er som den er i Brann nå. Spillerne vil nok alltid ha med seg hovedtreneren på trening. Det er han som tar ut laget og er sjef, svarer Bohinen.