VIF AKTUELL: Ariel Garcé kunne havnet i Vålerenga i 2006. Nå er han i Argentinas VM tropp. (Foto: ALEJANDRO PAGNI/AFP)
VIF AKTUELL: Ariel Garcé kunne havnet i Vålerenga i 2006. Nå er han i Argentinas VM tropp. (Foto: ALEJANDRO PAGNI/AFP)

Argentinsk VM-spiller kunne havnet i VIF

Vålerenga takket nei til Ariel Garcé.

Colon Santa Fe-backen Ariel Garcé var kanskje den største overraskelsen da Diego Armando Maradona presenterte den argentinske VM-troppen.

30-åringen er for mange et ubeskrevet blad, men innehar mye av de egenskapene Maradona ser etter hos sine forsvarsspillere.

Utestengt for kokain
Garcé kan spille både høyreback og midtstopper, og er stødig defensivt.

Men det ikke mange vet er at Garcé kunne havnet i norsk fotball.

Forsvarsspilleren ble utestengt i seks måneder i 2006, etter at det ble funnet spor av kokain i en dopingprøve. Etter å ha sonet straffen sin sto han klubbløs og visste ikke hva han skulle gjøre.

- Han sto uten klubb så jeg tok en prat med ham. Jeg spurte ham om Norge kunne være aktuelt og han var åpen for det. Jeg tenkte han kunne passet godt i Vålerenga, sier Terje Liverød til TV 2 Sporten.

- Ble for dyrt
Spilleragenten tok kontakt med Vålerenga, som ikke var avvisende.

- Jeg tok med materiell til Norge. Jeg snakket først med Vålerenga og ga dem tre-fire kamper. Han var en gratis spiller som hadde landskamper for Argentina allerede da. Det var helt overkommelige priser for Vålerenga, slik jeg ser det. Han skulle ha en lønn på 200 000 dollar netto. Og med en sign-on-fee var det helt overkommelig for Vålerenga. Men det ble avvist, forklarer han.

Lars Bohinen var den gangen sportsdirektør i Vålerenga og husker Garcé.

- Det ble for dyrt for oss. Slik jeg husker det så var det en del penger. Det ble for dyrt for oss den gangen, sier Bohinen, som bekrefter tallene til Liverød.

I stedet for Vålerenga, havnet Garcé i Rosario Central, før han havnet i Colon Santa Fe.

- Det spørs vel om han hadde vært i Argentinas VM-tropp i dag om han hadde kommet til Vålerenga, smiler TV 2 Sportens fotballekspert.