S max fr siden
S max fr siden

- Hvorfor får vi ikke denne med 4x4?

Ville vært den perfekte bilen for mange norske familier.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Fredriksen spør:

Heisann Benny! Vi er en familie på fem som skal bytte stasjonsvogna i noe større (det er utrolig hva man MÅ ha med seg rundt omkring). Vi har hatt firehjulstrekk på de siste bilene våre og vil veldig nødig gå bort fra det. Derfor er jeg veldig i stuss på bilen vi har aller mest lyst på, nemlig Ford S-Max.

Vet du om Ford har noen planer om å tilby denne med 4x4? Hvorfor har den ikke dette i utgangspunktet? Såvidt jeg har skjønt har denne bilen mye felles med Ford Mondeo og Volvo V70 og Volvoen får du jo med firehjulstrekk, hvorfor ikke Fordene?

Les testen på S-Max - klikk her

Benny svarer:

Hei Fredriksen. Nei, Ford har dessverre ingen planer (i alle fall ikke offisielle) om å tilby S-Max eller tvillingbror Galaxy med firehjulstrekk. Synd, for det hadde nok vært den perfekte bilen for veldig mange norske familier.

Jeg vet at den norske Ford-importøren har spilt inn ønsker om dette, men vi er nå engang et bittelite og ganske sært marked i den store sammenhengen.

Jeg har fått flere tilbakemeldinger fra familier som har ønsket seg nettopp S-Max, men som har kjøpt noe annet fordi den ikke er å få med 4x4.

Når mye plass og firehjulstrekk er de to viktigste kriteriene er det ikke så veldig mye å velge mellom, i alle fall hvis budsjettet skal holde seg under en halv million. Veldig mange ender nok på VW Passat i denne klassen. Jeg er spent på nye Sharan, det kan bli en veldig spennende bil! Lykke til med valget.

LES OGSÅ: Dette er storfamilienes nye drømmebil

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her