PS RCZ
PS RCZ

Dette blir et sportsbil-kupp

Peugeots Audi TT-rival starter nesten oppsiktsvekkende rimelig. Les mer her:

Peugeot RCZ har vært vist på så mange bilutstillinger at vi en periode slutte å tro at den noen gang skulle komme ut i "levende live". Men nå er Peugeots lille sportscoupe straks her - og franskmennene kan i alle fall ikke skylde på prisene hvis denne ikke selger godt i starten.

RCZ skal nemlig starte på nesten oppsiktsvekkende rimelige 369 900 kroner her hjemme. Da får du den med 1,6-liters bensinturbo på 156 hester og sekstrinns, manuell girkasse.

Mye standardutstyr

Ved lansering er det denne bensinmotoren og en 2-liters dieselmotor på 163 hk som er tilgjengelig. Til sommeren kommer en 200-hesters bensinutgave, i tillegg til at versjonen med 156 hestekrefter blir å få med automat.

Blant det rikholdige standardutstyret er sportsseter med integrerte hodestøtter, parkeringsassistanse foran og bak, kjørecomputer, cruise control med fartsbegrenser, automatisk klimaanlegg, regnsensor og innfellbar hastighetsavhengig spoiler bak med to posisjoner.

Se Jan Erik kjøre Peugeot 3008 - klikk her

Spennende bil

- Dette blir en spennende bil, kanskje særlig fordi Peugeot har brukt så utrolig lang tid på å få den ut på markedet. De har i alle fall hatt tid til å gjøre leksa skikkelig! Neppe noen storselger, men med denne prisen bør den kunne selge godt i starten. Biler som dette har jo gjerne kort levetid og selger mye på nyhetens interesse, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

- Hvem er konkurrentene?

- Vel, det er egentlig ikke så mange. De små coupeene har nesten blitt borte fra markedet, en trist utvikling synes jeg. Audi TT er en naturlig konkurrent, men jeg tror nok ikke så veldig mange står og teller på fingrene mellom disse to. Audien er også mye dyrere. Ikke i startpris (ca 40 000 mer, red.anm), men med tilsvarende utstyrspakke på en TT må du ut med mye mer. Jeg synes det er moro at franskmennene er tilbake i denne klassen, sier Benny.

Audi TT til under 100 000 kroner - les mer her

Hybrid og 4x4

Den foreløpig siste annonserte versjonen av RCZ, er HYbrid4. Den er varslet til våren 2011. Denne er utstyrt med samme motorpakke som 3008 HYbrid4, 2-liters HDI dieselmotor med 163 hestekrefter foran samt en elektrisk motor med 37 hestekrefter på bakhjulene.

Denne bilen har dermed firehjulsdrift og en automatisert sekstrinns singelkløtsj girkasse. Utslippet på denne er 95 gram CO2 per kilometer, skriver Peugeot-importøren i en pressemelding.

LES OGSÅ: Dette er sportsbil til halv pris

PS-RCZ-2
PS-RCZ-2