FORTVILER: Isabell Herlovsen fortviler etter straffebommen mot Turbine Potsdam. (Foto: Daniel Ochoa de Olza/Ap)
FORTVILER: Isabell Herlovsen fortviler etter straffebommen mot Turbine Potsdam. (Foto: Daniel Ochoa de Olza/Ap)

- Var sikker på at Isabell skulle score

De norske lagvenninnene i Lyon var sikre på at Isabell Herlovsen skulle avgjøre Champions League-finalen mot Turbine Potsdam.

Getafe (TV 2 Sporten):

Etter 120 målløse minutter måtte en dramatisk og jevnspilt finale avgjøres med straffesparkkonkurranse. Den tidligere Kolbotn-spissen misbrukte straffesparket som ville sikret Lyons første europacuptriumf på kvinnesiden. I stedet gikk tyskerne til topps i finalen som ble spilt på Getafes hjemmebane like sør for Madrid.

- Hun er en spiller for de store anledningene og jeg tror faktisk hun gledet seg til å ta det avgjørende straffesparket. Hun hadde lyst til å bli matchvinner, sier Christine Colombo Nilsen til TV 2 Sporten. Keeperen satt som ubrukt reserve hele finalen på Lyon-benken.

- Jeg turte ikke se på de siste straffene. Heldigvis var ikke Isabell alene om å bomme, sier Colombo Nilsen.

Herlovsen fikk trøsteklem av pappa og tidligere Bundesliga-proff Kai Erik da de møttes utenfor stadion etter kampen, men hun var naturlig nok langt nede etter finaletapet for tyske Turbine Potsdam.

- Det ble straffekonk og alt kan skje da. Men dette er utrolig bittert. Jeg vet ikke hva jeg skal tenke, jeg er bare dritskuffa, sier Herlovsen, som har slitt med spilletid etter overgangen fra Kolbotn til Lyon i fjor høst. Likevel var det hun som ble sendt fram for å ta Lyons femte straffespark. På det tidspunktet hadde Turbine Potsdam allerede bommet to ganger og Herlovsen kunne bli matchvinner i tidenes første Champions League-finale for kvinner.

- Hvis jeg hadde scoret, så hadde vi vunnet finalen. Det er kanskje dumt å tenke sånn, men dette er bare så utrolig bittert, fortsetter Herlovsen.

- Jeg var sikker på at hun skulle score. Hun gikk fram og tok ansvar som innbytter og det står det respekt av. Det er synd på Isabell nå, men her er det ingen syndebukker, sier Ingvild Stensland, som alt i alt synes det var fortjent at tyskerne vant.

- De hadde større sjanser enn oss i andre omgang, men jeg er selvsagt skuffet nå, sier Stensland, som ble byttet ut etter snaut 70 minutter.

- Jeg skulle gjerne vært på banen da finalen skulle avgjøres, sier den norske landslagsstrategen.

- Spillerne la ned en skikkelig innsats, men jeg synes kanskje vi har vært bedre som lag tidligere i sesongen, avslutter Christine Colombo Nilsen.