Lance Armstrong (Foto: Chris Graythen/Afp)
Lance Armstrong (Foto: Chris Graythen/Afp)
Floyd Landis (Foto: SEAN MASTERSON/EPA)
Floyd Landis (Foto: SEAN MASTERSON/EPA)

Lance kaller dopinganklagene bullshit

Floyd Landis får svar på tiltale fra sykkelkongen Lance Armstrong. Se video her.

Tidligere Tour de France-vinner Floyd Landis har nå innrømmet dopingbruk etter å ha nektet i fire år. I flere e-poster retter han kraftige beskyldninger mot tidligere lagkamerater og sykkelledere, og beskriver omfattende og systematisk dopingbruk.

Lance avviser alt
Navn som trekkes inn av Landis er Lance Armstrong, George Hincapie, Levi Leipheimer, David Zabriskie, sportsdirektør Johan Bruyneel og medeier i BMC Racing Team Andy Rihs.

Før starten på dagens etappe av Tour of California slo Armstrong tilbake mot Landis.

Landis (Foto: BERNARD
  PAPON/AP)
Landis (Foto: BERNARD PAPON/AP)

- Han har vært under ed flere ganger med en annen versjon. Han har skrevet en bok med en annen versjon. Han har ingen bevis. Det er hans ord mot våre, sa Armstrong, som tidligere har støttet Landis etter han ble tatt i doping.

- Og vi liker vår troverdighet. Det er ikke mye troverdighet hos ham. Husk hvordan sykkelryktene er. En gang gikk det rykter om at han hadde bilder. Hvor er de? Det er bare bullshit, tordnet Lance Armstrong.

Se Lance Armstrongs uttalese øverst i artikkelen.

SISTE: Lance skadet på etappe i Tour of California

Kollektiv benektelse fra sykkeleliten
Påstandene fra Floyd Landis ryster det amerikanske sykkelmiljøet. I etterkant har BMC Racing Team sendt ut en pressemelding der de avviser på det sterkeste at regjerende amerikansk mester George Hincapie har vært dopet.

- Jeg er dypt skuffet over å høre disse anklagene, sier Hincapie.

Verken jeg eller lagledelsen visste at Landis var dopet.

Det samme har Andy Rihs, medeier i BMC gjort. Han var medeier i Phonak-laget som Landis syklet for.

- Verken jeg eller lagledelsen visste at Landis var dopet, sier Rihs, som kaller Landis tragisk.

David Zabriskie sykler nå for Garmin-Transitions og leder Tour of California sammenlagt. Hans sjef, Jonathan Vaughters, sier til Velonews at de vil fortsette sin dopingfrie tradisjon.

- Jeg sa til Dave at vi kan vinne dette rittet ved å kjøre rent og kunne bevise det uavhengig av hvilke undersøkelser vi utsettes for, sa Vaughters.

GULLMANNEN:
  David Zabriskie overtok den gullfargede ledertrøyen i Tour of California.
  (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)
GULLMANNEN: David Zabriskie overtok den gullfargede ledertrøyen i Tour of California. (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)

Wada interessert i saken
Sjef for det internasjonale antidopingbyrået Wada, John Fahey, sier i en pressemelding at byrået er kjent med anklagene fra Landis og at de vil kontakte det amerikanske antidpopingbyrået for å finne ut mer om saken.

- Generelt oppfordrer vi alle som har kunnskap om forbudte metoder i sport om å fortelle hva det vet, uansett om de selv er avslørt.

Også det internasjonale sykkelforbundet UCI har sendt ut pressemelding for å motgå påstander fra Landis. I 2002 mener Landis at en positiv dopingprøve fra Armstrong tatt under Sveits rundt skal ha blitt feid under teppet som følge av en avtale mellom Armstrongs sportsdirektør Johan Bruyneel og daværende UCI-president Hein Verbruggen.

- Vi er sjokkert over alvoret i denne beskyldningen. Den krenker æren til alle de som har jobbet med kampen mot doping. UCI har aldri endret eller skjult en positiv prøve.