Edvald Boasson Hagen (Foto: Marco Trovati/AP)
Edvald Boasson Hagen (Foto: Marco Trovati/AP)

Edvald tilbake i konkurranse 26. mai

Team Sky mener Edvald Boasson Hagen er så frisk at han er klar for Bayern Rundfahrt om seks dager.

23-åringen har slitt med en vond akillessene siden Milano-Sanremo 20. mars. Skaden har vært så ille at Boasson hagens deltagelse i Tour de France har vært truet.

Den siste tiden har han tatt det svært rolig med treningen og fått intensiv behandling fra både Olympiatoppen og Skys egne fysioterapeuter. Det har nå gitt resultater. Team Sky melder at Edvald er med på laget som skal sykle Bayern Rundfahrt fra 26. til 30. mai.

Med seg på laget får han Kurt Asle Arvesen, Sylvain Calzati, Peter Kennaugh, Lars-Petter Nordhaug, Geraint Thomas og Davide Viganò.

- Den siste uken har situasjonen hans bedret seg så mye at det er klart for at han kan delta i ritt igjen. Vi tror fortsatt at det er realistisk at Edvald kan delta i Tour de France, men vi må vurdere på nytt når han er tilbake i ritt, sier Skys lege David Hulse.

Edvald Boasson Hagen syklet i dag en økt på fem timer. Tirsdag reiser han til Bayern.

- Det kjennes bedre ut og jeg er snart klar. Det blir spennende å se hvordan det fungerer i Bayern. Jeg skal bruke dette rittet til å få en gjennomkjøring, og prøve å kjøre løp igjen. Jeg håper det går bra, sier han til TV 2 Sporten.

- Har du smerter fortsatt?

- Ikke konstant, slik som før. Det er mye bedre nå og føles ganske bra. Nå håper jeg bare at det ikke kommer tilbake.