UNDER PRESS: Steinar Nilsen. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
UNDER PRESS: Steinar Nilsen. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

- Brann har ikke råd til å sparke Nilsen

Lokalavisene i Bergen tror Steinar Nilsen ville vært ferdig i Brann i dag – om klubben hadde hatt råd.

VIDEO: Se hva Steinar Nilsen sa etter cuptapet i videovinduet øverst!

- Flere spillere er misfornøyd med måten Nilsen og hans trenere leder treningene på.

Dagen etter det pinlige nederlaget mot lille-lillebror Fyllingen totalslaktes Brann i lokalavisene Bergens Tidende og Bergensavisen.

BA skriver på kommentatorplass at trener Steinar Nilsen hadde fått sparken i dag – dersom klubben hadde hatt råd.

- Jeg er temmelig sikker på at Steinar Nilsen hadde stått uten jobb i løpet av dagen dersom Brann hadde hatt råd til å sparke ham, skriver sportsreporter Tormod Bergersen.

- Spillerne er misfornøyd
Ifølge BA er det allerede misnøye mot Nilsen i spillergruppen.

- Men det største problemet til Steinar Nilsen er at spillerne åpenbart ikke lytter til ham. Det gjorde ikke spillergruppen da Mons Ivar Mjelde mistet jobben heller. Stemningen er på vei til å bli den samme, skriver Tormod Bergersen, og fortsetter:

- Flere spillere er misfornøyd med måten Nilsen og hans trenere leder treningene på. De savner blant annet mer fotballspill. Det er en farlig utvikling å se for Nilsen. Strikken er tøyd så langt nå at han hadde fått sparken om Brann hadde hatt penger.

Faksmilie: BT og BA (Foto: TV 2 Sporten/)
Faksmilie: BT og BA (Foto: TV 2 Sporten/)

Droppet treningen
Bergens Tidendes sportsleder Tore Strand gjør et poeng av at Steinar Nilsen droppet treningen dagen før cupkampen mot Fyllingen – for å være med i NRK 2-programmet «I Bakrommet».

- Steinar Nilsen deltok ikke på Branns siste trening før møtet mot Fyllingen. Sender ikke det et feil signal til spillerne? Om at kampen kanskje ikke er så viktig? For meg så er den siste treningen før kamp hellig, en økt en trener bør være på. Du skal ha særdeles gode grunner for å droppe den treningen. Bakrommet er ikke det, mener Tore Strand.

- Opp til Nilsen
Strand skriver videre på kommentatorplass at det egentlig er opp til Steinar Nilsen selv å avgjøre om han vil fortsette som Brann-trener.

- Jeg ser ingen grunn til å be Brann-treneren gå, så lenge han mener og tror han kan snu trenden. Gjør han ikke det, så bør valget for Steinar Nilsen være enkelt, mener han, og legger til:

- Hittil har han plassert skylden på sesongens mange skuffelser over på andre, men denne gang må han bare bøye nakken og ta imot den julingen han får.