Edvald Boasson Hagen (Foto: Marco Trovati/AP)
Edvald Boasson Hagen (Foto: Marco Trovati/AP)
scott sunderland team sky (Foto: TV 2/)
scott sunderland team sky (Foto: TV 2/)

- Edvald må ikke være hundre prosent ved Tour-start

Edvald Boasson Hagen kan bruke første uken av Tour de France til å finne toppformen.

Hør hele intervjuet med sportsdirektør Scott Sunderland i vinduet over.

Team Skys sportsdirektør, Scott Sunderland, har på ingen måte gitt opp håpet om å få Edvald Boasson Hagen klar for Tour de France, som starter med prolog i Rotterdam lørdag 3. juli.

- Jeg syns det ser positivt ut. Det virker som akillessenen tåler noe mer belastning, men de to neste ukene blir viktig for Edvald, sier Scott Sunderland til TV 2 Sporten og fortsetter:

- Edvald er en så bra rytter at han trenger ikke være i hundre prosent form ved starten av Touren. Så vil han kunne bruke den første uken til å kjøre seg i form slik at han holder gjennom Alpene og Pyreneene de to siste ukene.

- Må kjøre Dauphiné Libéré eller Tour de Suisse
Scott Sunderland poengterer at Boasson Hagen selvfølgelig må være skadefri for å være blant de ni Sky-rytterne i Tour de France og at akillessenen til lagets norske stjernerytter snarest må tåle full belastning i trening.

- Edvald må kjøre enten Dauphiné Libéré eller Tour de Suisse. Om han stiller til start i Bayern Rundfahrt neste helg er fortsatt usikkert, men hvis han nå kommer seg i full trening og kjører et av de to etapperittene i juni så kan han fortsatt bli klar til Touren, sier en optimistisk Scott Sunderland.

Dauphine Libéré går i Frankrike 7.-14. juni, mens Tour de Suisse er 12.-20. juni og sendes direkte på TV 2 Sport og TV 2 Sumo.