Danmark  (Foto: Lars Moeller/AP)
Danmark (Foto: Lars Moeller/AP)

Planla terror mot det danske landslaget

Det var planlagt terrorangrep mot det danske landslaget under VM i Sør-Afrika. Det påstår arrestert terrorist.

En saudiarabisk terrorist, som nylig ble arrestert i Irak, har avslørt at det var planlagt et terrorangrep mot det danske landslaget under sommerens VM. Om det ikke gikk, skulle danske fans, såkalte roligans, drepes. Det melder Ekstra Bladet på sine nettsider.

Ville ta hevn
Den arresterte terroristen har i et intervju med Associated Press avslørt terrorplanene. De danske fotballstjernene skulle angripes for å hevne Muhammed-tegningene.

Abdullah Azam Saleh al-Qahtani hevder han la planene med sine kumpaner mot slutten av 2009.

– Vi diskuterte mulighetene for å få hevn over fornærmelsene av profeten Muhammed ved å angripe Danmark og Holland, forteller han til nyhetsbyrået. Han legger til at Al-Qaeda ser på fotball-VM som et viktig terrormål.

Skulle ta fansen
– Hvis vi ikke var i stand til å nå lagene, så ville vi gå etter fansen, sier han og forklarer at terrorgjerningen skulle utføres med skytevåpen og bilbomber.

Vish Naidoo, talsmann for det sørafrikanske politiet, opplyser at de sørafrikanske myndighetene nå avventer nærmere opplysninger fra det irakiske politiet. FIFA på sin side har ikke uttalt seg om saken.