TdF (Foto: SCANPIX/)
TdF (Foto: SCANPIX/)

Reporteren bommet på navnet til TV 2-anker

Se reportasjen som har hjemsøkt Jan-Henrik Børslid i sju år.

Se Fyllingen-Brann på TV 2 Sport onsdag kl. 18.00

Onsdag kveld barker naboene Fyllingen og Brann sammen i cupen for første gang siden 2003.

- Jeg har en teori om at en eller annen Fyllingen-lagleder ønsket å jekke ned den oppkjeftige jyplingen med å sette ham opp med feil navn.

Sist gang lagene møttes, spilte nåværende sportsanker Jan-Henrik Børslid for Fyllingen. Han husker kampen godt. Av to grunner.

Kanonskudd i stolpen
- Den kampen har forfulgt meg siden. Jeg vippet vekk Tommy Knarvik før jeg stillestående sendte i vei et kanonskudd fra 27 meter. Jeg så Håkon Opdal strekke seg forgjeves etter prosjektilet - som smelte i stolpen helt oppe ved krysset. Hadde den gått inn hadde det stått 2-2. Skuffelsen over at den ikke gikk inn var stor. Og den ble enda større da jeg så TV 2s referat fra kampen etterpå, og reporteren presterte å kalle meg Jan Børli.

- Siden den gang har alle jeg har spilt med i Fyllingen kalt meg Børli. Og nå kommer vel alle på jobben til å gjøre det også.

Børslid har jobbet i TV 2 Sporten siden 2006, men fikk først i dag vite at det var en av hans gode kolleger som «svertet» familienavnet.

Se Børslids kanonskudd og kampreferatet i videovinduet øverst

Skylder på dommerkortet
Erling Finsrud er overbevist om at feilen stammer fra et feil utfylt dommerkort.

- Jeg ville neppe kalt ham Jan Børli hvis det sto noe annet på lagoppstillingen. Jeg har en teori om at en eller annen Fyllingen-lagleder ønsket å jekke ned den oppkjeftige jyplingen med å sette ham opp med feil navn - siden det var TV og greier tilstede. Denne laglederen fikk jo full klaff da «Børli» klinket til med venstreslegga. For øvrig mener jeg han burde siktet litt bedre. Det var jo ingen i nærheten av ham.

Børslid har vært hjemsøkt av tanken om hvordan karrieren ville sett ut om kanonskuddet hadde gått inn.

- Hvem vet, kanskje hadde noen snappet meg opp og gitt meg muligheten til å leve fotball-livet på den grønne gren. Samtidig ville jeg neppe endt opp som reporter i TV 2. Skjebnens ironi er jo nå at jeg jobber sammen med mannen som stakk kjepper i hjulene for meg.