ØNSKET I BARCA: David Villa og Cesc Fabregas står på Barcelonas innkjøpsliste. (Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP)
ØNSKET I BARCA: David Villa og Cesc Fabregas står på Barcelonas innkjøpsliste. (Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP)

Barcelona går for Villa og Fabregas

Barcelona bekrefter at de vil prøve å hente David Villa og Cesc Fabregas i sommer.

Sesongen er over i Spania og neste sesong har Barcelona planer om å ta tilbake mesterligatronen.

Og forsterkningene som skal på plass er David Villa og Cesc Fabregas.

I forhandlinger med Valencia
Katalanerne er temmelig trygge på at de skal klare å sikre seg Villa fra Valencia. Mandag møttes klubbene ved forhandlingsbordet. Barcelona la 310 millioner kroner på bordet, men Valencia forlangte 350 millioner for å la superspissen gå.

Klubben er ikke like sikker på at de kommer i havn med Fabregas.

- Både Villa og Cesc ønsker å komme. Det betyr mye. Men signeringen av Cesc blir komplisert fordi vi står overfor lange forhandlinger med klubben hans, sier visepresident i Barcelona, Rafael Yuste, til AS.

Fabregas har fortsatt fire år igjen av kontrakten sin med Arsenal, og manager Arsene Wenger har gitt klart uttrykk for at han ikke er interessert i å selge.

- Dersom andre klubber ønsker å kjøpe en av våre spillere som er under kontrakt må de ringe oss, sa Wenger tidligere i vår.

Vil til Barcelona en gang
Ryktene om en Barca-overgang tok fart da Fabregas ikke var avvisende til en retur til hjembyen på en pressekonferanse i forrige uke.

- Jeg tror jeg kunne tenke meg å dra til Barcelona. Om de vil ha meg eller ikke er en annen ting, svarte han på spørsmål om han vil tilbake til Barcelona.

Men han la til at det ikke nødvendigvis var nå.

- Jeg vet ikke når det vil skje. Jeg har det bra i Arsenal og har ikke hastverk med å dra, sa han.

Toure på vei bort
De engelske tabloidene tok likevel det som et signal om at en overgang var nært forestående. Ryktene om en overgang rundt en halv milliard norske kroner begynte å gå, og Wenger er ikke den som ønsker å tviholde på spillere som ønsker seg bort fra Emirates.

Det ble også spekulert i en byttehandel hvor Yaya Toure og noen busslaster med euro havnet i Arsenal og Fabregas i Barcelona, men det blir sterkt avvist av ivorianerens agent.

- Det er en promilles mulighet for at Toure vil være en del av en overgang for Arsenals Cesc, sier Dimitrij Seluk.

Men visepresident Yuste bekrefter at Toure er på vei bort fra Barcelona. Klubben har heller ingen planer om å selge Bojan.