Edvald Boasson Hagen (Foto: Marco Trovati/AP)
Edvald Boasson Hagen (Foto: Marco Trovati/AP)

Frykter kronisk Boasson-skade

Edvald Boasson Hagens trener frykter at sykkelstjernens akillesproblemer kan bli kroniske. Tour de France-deltakelsen er fortsatt i fare.

23-åringen har syklet seg inn i verdensklassen, men slitt denne sesongen. Akillesproblemer har skapt problemer. Det er fortsatt ikke sikkert om han rekker Tour de France eller ikke, skriver Dagbladet.

– For min del er Edvalds helse det viktigste. Så jeg er opptatt av at vi tar dette steg for steg. Vi er redde for at han river opp skaden når han begynner å ta i, sier trener Fredrik Mohn til avisen.

– Edvald er ung og har en lang karriere foran seg. Og hvis han tar i for tidlig nå, og ødelegger seg skikkelig, så risikerer vi at dette blir et kronisk problem, legger han til.

Kombinasjonen feil sittestilling, kulde og trange sykkelsko får skylden for skaden.

– Vi sier vanligvis at en skade som dette er kronisk etter tre måneder. Når det er sagt, så blir det ikke noe livsvarig. Som oftest kan akillesproblemer opereres, sier Lars Kolsrud, lege i Olympiatoppen.

Uansett om Boasson Hagen blir frisk nok til å delta i Touren, er det klart at skadeproblemene har skapt store problemer i oppkjøringen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2