BLIR SKUESPILLER: Mary J. Blige er klar for nye utfordringer.  (Foto: Stella)
BLIR SKUESPILLER: Mary J. Blige er klar for nye utfordringer. (Foto: Stella)

Mary J. Blige: – Mariah Carey inspirerte meg

Kapret drømmerollen i filmen om Nina Simone.

Mary J. Blige har fått den prestisjefulle rollen som Nina Simone i filmen om hennes liv, melder Hollywood Reporter.

Filmen har fått navnet «Nina», og skal fortelle historien om hvordan Simone ble en av verdens mest anerkjente jazzsangerinner.

Inspirert av Mariah Carey

Blige gleder seg til å ta fatt på rollen som Nina Simone, og forteller at Mariah Careys innsats i filmen «Precious» inspirerte henne til å prøve seg som skuespiller.

– Å se på Mariah og hva hun fikk til i den rollen er bare helt wow! Hun fikk det virkelig til fordi hun fikk oss til å glemme den Mariah vi kjenner med håret og det vakre ansiktet. Alt det som kjennetegner Mariah var borte, hun ble kvitt seg selv. Det var helt utrolig og fikk meg til å innse at skuespill er noe jeg må prøve meg på, uttalte Blige til AceShowbiz tidligere i år.

Borgerrettsforkjemper

Nina Simone ga ut størsteparten av sine album i perioden 1958-1974, og har hatt stor innflytelse på artister som John Legend og Lauryn Hill.

Hun startet å spille piano i den lokale kirken i delstaten North Carolina, fortsatte som sanger på en grillbar i Atlantic City og ble med tiden oppdaget og signet til et plateselskap.

Simone var også en viktig borgerrettsforkjemper, og ga ut mange låter som tok opp temaer som rasisme og vold mot afro-amerikanere.

Innspillingsstart i september

«Nina» skal produseres av Cynthia Mort som tidligere har vært med på å skrive og produsere TV-serier som «Will & Grace», «Roseanne» og «Tell Me You Love Me».

Innspillingen begynner i Frankrike i september.

Se gratis videoer fra «God kveld Norge»TV 2 Play
Se «God kveld Norge» lørdag klokken 21.40

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)