Kristoffer Helgerud (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)
Kristoffer Helgerud (Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix)

Dommeren: - Linjedommeren får ikke kveldsmat

Dommer Kristoffer Helgerud klarte å tulle med pressen etter kjempetabben på Sør Arena.

Sør Arena (TV 2 Sporten): - Det ble en hektisk periode det der. Det var en tabbe og vi gjorde to klare feil, sier Helgerud etter Start-Kongsvinger-kampen til TV 2 Sporten.

- Klart feil
To omdiskuterte episoder under kampen søndag kveld. Først skulle Clarence Goodson hatt rødt kort og Kongsvinger frispark. Og noen sekunder senere snappet Ole Martin Årst opp et tilbakespill fra Da Cruz til keeper og satte ballen i mål. Men dommer Helgerud blåste for offside.

- På den første situasjonen burde jeg gitt rødt kort og frispark. Men jeg hadde for dårlig vinkel og ikke mulighet til å se situasjonen. Det annulerte målet var også klart feil. Jeg har snudd meg rundt og ser ikke. Derfor stoler jeg på linjedommeren som vinker for offside, sier han og fortsetter.

Se situasjonen i videovinduet øverst i saken

(Artikkelen fortsetter under)

Ole Martin Årst2
Ole Martin Årst2

- Linjedommeren burde sett det
- Jeg skjønner vi har dømt feil når jeg har fem eller seks Start-spillere rundt meg. Linjedommeren burdee selvfølgelig ha sett det, det var rett og slett dårlig konsentrasjon der. Så han får ikke kveldsmat i kveld, smiler Helgerud tross alt.

- Vi har både dårlige og gode dager på jobb og nå får vi bare lære av dette. Men det er klart det var unødvendig, sier han til slutt.

TV 2 Play: Se hva Årst sier om dommertabben