emmasblog (Foto: Faksimile emmadietstory.com)
emmasblog (Foto: Faksimile emmadietstory.com)

Superslanke Emma er ikke den hun utgir seg for å være

Bakmenn misbruker amerikansk TV-stjerne for å lure deg.


Emma Berg sier hun bare er en hengiven mor fra Oslo som etter å ha født to barn - Simon og Chantelle, raste opp i vekt. Småbarnsmoren gikk opp 17 kilo, fra 50 til 67, og beskriver sin fysiske form som katastrofal.

Men, skriver Emma på bloggen sin, etter å ha oppdaget to vidunderprodukter Acai Berry og Colon Cleanse, som attpåtil er gratis, og som kan bestilles på hjemmesiden hennes, rant kiloene av.

Den hengivne småbarnsmoren gikk ned hele 16 kilo på bare to måneder, og nå smiler livet igjen til Oslo-kvinnen.

Men hvem er egentlig Emma Berg? Og har vi ikke sett henne før?

Les også: Internasjonal helsesvindel med kontor i Norge

Les også: Nordmann fikk uønsket sterk virkning av kosttilskudd - hadde ereksjon i et døgn

Bor ikke i Oslo

En oppmerksom seer tipset TV 2 hjelper deg om Emmas blogg etter at en annonse dukket opp på hjemmesiden til avisen Fædrelandsvennen.

Hun var sikker på at hun hadde sett denne Emma Berg fra Oslo før – og da vi så hjemmesiden, merket vi også at det var noe som skurret.

I Oslo bor det to ved navnet Emma Berg, og begge har blitt oppringt av nysgjerrige kjøpere som vil høre mer om Emmas erfaringer med de fantastiske slankeproduktene.

– Jeg er ikke slankedama, nei. Men det er mange som har ringt for å spørre de siste ukene, sier den ene Emmaen TV 2 hjelper deg har snakket med.

– Det er veldig irriterende at folk ringer og spør meg om det, sier den andre.

Emmas blogg, emmasdietstory.com, er ifølge whois.com registrert i California, USA, altså milevis unna Oslo.

Produktene det reklameres for, selges av nettbutikken Acai Pure Nature som opererer uten noen form for kontaktinformasjon annet enn en email-adresse.

Om man leser gjennom kjøpsbetingelsene derimot, er det spor som peker mot Kypros. Les mer her.

TV-kjendis

Også var det bildet av Emma, da.

Tipseren vår og TV 2 hjelper deg syns at Emma Berg er bemerkelsesverdig lik Michelle Aguilar som vant sesong 6 av det amerikanske TV-programmet «Biggest loser» som også har blitt vist på TV Norge.

Et raskt Google-søk på Michelle Aguilar avslører fort at Emma Berg og firmaet som selger har tjuvlånt bildene.

Bildet på Emmas blogg er et før-og-etter-bilde fra TV-serien. Ifølge Emma Berg viser bildet en vektforskjell på 16 kilo, mens sannheten er at Michelle Aguilar gikk ned nærmere 50 kg takket være beinhard trening og en drastisk kostholdsendring.

michelle aguilar (Foto: Faksimile: michelleaguilar.me)
michelle aguilar (Foto: Faksimile: michelleaguilar.me)

Michelles Aguilars hjemmeside kan du se flere bilder og videoer av The Biggest Loser-vinneren.

– Ikke ta oss bokstavelig

Man kan altså slå fast at superslankeren Emma Berg fra Oslo ikke er den hun utgir seg for å være, men er produktene så gode som selgeren lover? Leter man litt på nettsiden, finner man tilslutt personvernerklæringen. Der oppfordrer selgeren at man ikke må ta annonsen bokstavelig. De innrømmer at teksten er løst basert på en sann historie, og at til og med kommentarene på bloggen er falske.

personvern (Foto: Faksimile emmasdietstory.com)
personvern (Foto: Faksimile emmasdietstory.com)

«DU FORSTÅR AT DETTE NETTSTEDET KUN INNEHOLDER FORKLARENDE EKSAMPEL FOR HVA SOM KAN VÆRE OPPNÅELIG HVIS EN PERSON BRUKE DENNE / DISSE PRODUKTENE OG OGSÅ AT HISTORIEN SKILDRET PÅ DETTE NETTSTEDET BØR IKKE TAS BOKSTAVELIG.»

Uetisk markedsføring

TV 2 hjelper deg viste forbrukerombud Bjørn Erik Thon Emma Bergs blogg og reklame for Acai Berry. Han reagerer sterkt på det han ser.

– Dette er et klart eksempel på ulovlig markedsføring. De bløffer sannsynligvis om hvor mye man kan gå ned i vekt, og så bløffer de tydeligvis med bildene også. Dette er veldig lite ålreit, sier Thon til TV 2 hjelper deg.

Han mener det er uetisk å bruke fiktive mennesker for å lokke til seg kunder.

– Alle vet at det er vanskelig å gå ned i vekt, og det er ikke bra å utnytte dette kommersielt. De som står bak dette bør ikke være stolte, sier Thon.

TV 2 hjelper deg har prøvd å komme i kontakt med Acai Pure Nature men har ikke fått svar.

Har du opplevd noe lignende eller sett denne typen markedsføring? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook! Klikk her.