Kjell Rune Sellin , Vadim Demidov (tv) og Steffen Iversen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Kjell Rune Sellin , Vadim Demidov (tv) og Steffen Iversen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Stjørdals-Blink vil feire jubileum med RBK-skalp

Detoneres cupbomben i Stjørdal?

Se Stjørdals-Blink - Rosenborg direkte på TV 2 SPORT og i vårt kampsenter kl. 17:50

IL Stjørdals-Blink fyller 100 år i år. Det skal feires med seier over Rosenborg i cupens 1. runde.

Blink-trener, Ole Morten Hammer, lover at laget vil gjøre alt som står i deres makt for å slå RBK ut av cupen.

- Jeg tror alle guttene på laget har vært klare for det her i noen dager nå. Alle er veldig tente og vi skal gjøre hva vi kan for å slå dem ut, sier Hammer til TV 2 Sporten.

Blink har fått en solid start på sesongen i 3. divisjon. Tre seirer, ett tap og tredjeplass på tabellen er fasit før cupmøtet med RBK.

- Sesongstarten har vært solid, bortsett fra 1-3-tap for Rosenborgs tredjelag. Det var litt pinlig, men nå er det glemt. Vi gleder oss masse til kamp, sier trener Hammer.

Har knivet i cupen tidligere
Lagene har møtt hverandre i cupen flere ganger. Torsdag kveld vil flere tidligere spillere være til stede på Øverlands Minde for å markere at det er 50 år siden lagene møtte hverandre i cupens 1. runde. Den gang vant Rosenborg knepent 2-1, før de senere gikk helt til topps for første gang i NM.

Sist gang lagene målte krefter i cupen var i 1991, da Rosenborg vant 5-1 på Lerkendal. Lagene møttes også i 1988, men den gang, som i 1960, ga Blink Rosenborg kamp til døra. Resultatet ble 2-1 til RBK etter at Blink ledet 1-0. Sverre Brandhaug og Karl Petter Løken sørget for målene til RBK.

Lar stjernene hvile
Rosenborg-trener Erik Hamren velger å la flere av stjernene hvile frem mot møtet med Hønefoss 16. mai.

Micke Dorsin blir hjemme på grunn av en vond ankel. Steffen Iversen fikk seg en smell i hodet mot Haugesund og er heller ikke med. Fra før er Rade Prica, Roar Strand, Mushaga Bakenga og Simen Wangberg ute. Det gir rom for Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø fra RBKs talentgruppe, som begge blir med til Stjørdal.

Stjørdals Blink stiller med følgende startellever:

Rune Henden - Ola Andreas Hoel, Inge Fløttum, Håvard Fuglem, Kristian Holm Jensen - Kjetil Tynes, Tor Helge Johansen, Sondre Hopmark Stokke - Fredrik Almli, Nedzad Sisic og Arnt Kristian Skogan.