Dimitar Berbatov (Foto: MAGI HAROUN/EPA)
Dimitar Berbatov (Foto: MAGI HAROUN/EPA)

Berbatov sier nei til landslaget

Og nå tas bulgareren i forsvar av United-legende etter kritikken.

Dimitar Berbatov har måttet tåle kritikk både fra media og fansen etter rekordovergangen fra Tottenham til Manchester United. Bulgareren har bare scoret 26 mål siden han kom til Old Trafford i 2008.

Har tenkt mye
Torsdag annonserte 29-åringen at han velger å si nei til landslaget og videre spill - etter 11 sesonger.

- Jeg har tenkt mye på det. Jeg har spilt for landslaget i 11 år og det er mange små og store årsaker bak avgjørelsen. Jeg er trøtt og har slitt med skadeproblemer i det siste. Det sitter langt inne, men jeg føler jeg må si nei, sa Berbatov på en pressekonferanse i Sofia, ifølge uefa.com.

Bulgaria kvalifiserte seg ikke til VM i Sør-Afrika.

Får støtte
Berbatov får nå støtte fra en tidligere United-spiller.

- Han har alltid vært litt laid-back i stilen, til og med da han var i Tottenham. Fansen beundret ham for det, men nå får han kritikk for det samme, sier Denis Law til Manchester Evening News.

- Han hadde to svært suksessfulle år i Spurs og så veldig spennende ut. Alle snakker om hvor mye han kostet. Jeg husker en manager som sa at uansett hvor mye du betaler for en spiller - er han bedre enn det du har så er han et godt kjøp.

Law scoret 237 mål på 404 kamper for de røde - en scoringsprosent Berbatov ikke er i nærheten av. Han tror kulturforskjeller kan være en forklaring på Berbatovs problemer med å innfri de skyhøye forventningene.

- Jeg vil ikke kritisere ham. Han er ikke på samme nivå som i Spurs, men da han var der var han en ekstremt god spiller, sier Denis Law.