Ny kontakt mellom partene i frisørkonflikten

Det så lenge ut til at 46 frisører ville gå ut i streik fredag, men torsdag kveld tok NHO Håndverk kontakt med meklingsmannen. Dermed kan streiken være over allerede før den har begynt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NHO Håndverk, Fagforbundet og meklingsmann Inger Tollefsen møtte torsdag kveld hverandre på ny, etter at meklingen om frisøravtalen ble avsluttet elleve timer på overtid natten før.

Det er forventning om at partene vil komme til enighet slik at streik kan unngås, skriver Adressa.no.

– Vi er i den situasjonen at vi meklet på overtid. Når man sier man vil gjøre det, er det fordi man ser en mulighet for å få til en løsning. Jeg må si at en part som ikke rikker seg en millimeter, er noe av det mest useriøse jeg har vært borti, sa forhandlingsleder Stein Guldbrandsen i Fagforbundet til NTB da streiken så ut til å være et faktum.

Han beklaget sterkt at NHO valgte å si nei til meklingsmannens skisse og kalte det et grovt brudd på alle spilleregler for mekling. Ifølge Guldbrandsen er det særlig er heving av minstelønnssatsene og det han kaller misbruk av lærlingordningen som Fagforbundet ønsket å gjøre noe med. Minstelønna ble krevd økt fra 116 til 141 kroner i timen, men tilbudet fra NHO var på én krone, det samme som for frontfagene.

Dersom partene ikke kommer til enighet på møtet NHO Håndverk kalte inn til torsdag kveld, går 46 medlemmer i til sammen ti bedrifter i Kristiansand, Bergen, Verdal, Bodø og Harstad ut i streik fredag.

Forhandlingsleder for NHO, Harry Bjerkeng, sa til NTB før møtet torsdag kveld at kravene som lå i riksmeklingsmannens skisse var for omfattende til at de kunne aksepteres. (©NTB)