rus
rus

Russell Crowe: – Jeg har gjort mye dumt

Russell Crowe tar et oppgjør med sin alkoholiserte fortid.

Hardhausen Russell Crowe spiller Robin Hood i den nye filmatiseringen av legenden, som hadde premiere på kino denne uka.

– Unødvendig lidelse plager meg

Og han er også en liten Robin Hood selv.

Nylig ble det nemlig i kjent i den nye boka om filmselskapet Dreamworks at han skal ha ringt produsenten av filmen «Gladiators» og truet med å drepe produsenten på grunn av den dårlige lønnen til en av filmens assistenter.

– Det er sannsynligvis det som plager meg mest, når folk lider unødvendig, sier filmstjernen til «God kveld Norge» i videoen du kan se øverst i saken.

Han har også hjulpet skolebarn i Canada.

– En gruppe mennesker hadde kastet brannbomber på en barneskole i Montreal, og brent ned biblioteket fordi det var en jødisk skole. Jeg ringte dem og ga dem penger for å erstatte det som var blitt brent. Jeg tror på religiøs frihet, og frihet til å uttrykke seg, men jeg tror ikke på frihet til å kunne angripe andre med vold, sier Russell.

– Har gjort mye dumt

Men vold har også vært en del av Russells liv.

Tidligere har han blitt arrestert for å ha angrepet en politimann, og å ha kastet en ødelagt telefon på en hotellansatt. Men nå har han tatt et oppgjør med sin bråkete fortid, og har bestemt seg for å kvitte seg med imaget som drukkebolt og oppvigler.

– Jeg gjorde en del dumme ting da jeg var ung. Selv for ti år siden gjorde jeg dumme ting. Den endringen som kommer i livet ditt når den voldsomme berømmelsen kommer, det var ikke noe jeg klarte å håndtere spesielt bra. Jeg hadde ingen referansepunkter og gode råd for hva jeg skulle gjøre, så responsen min en periode var å drikke mye alkohol, og det får deg alltid i uheldige situasjoner. Men jeg har kommet igjennom det og forbi det, og i en alder av 46 er jeg forhåpentligvis litt smartere, sier han åpenhjertig til «God kveld Norge».

– Men du har et image som en tøff kar?

– Ja, men det er bare tull. Hva gjør jeg? Jeg leser poesi, skriver sanger og tar på meg sminke som levebrød. Det er ikke akkurat vanene til en hard mann. Det er bare en mediekonstruksjon, fastslår filmkjendisen.

Tar vare på familien

For nå er nemlig bråket og festingen byttet ut med rollen som småbarnsfar.

– Hva er dine håp og drømmer for fremtiden?

– Å bare være den beste faren jeg kan være, og være den faren som guttene mine trenger. Det er ikke noe profesjonelt jeg higer etter lenger, jeg vil gjerne fortsette å jobbe. Jeg elsker jobben min, men jeg setter familien min som prioritet. Passer det ikke med det familien min trenger, så er det ikke noe jeg gjør, uttaler Russell Crowe.

Se gratis videoer fra «God kveld Norge»TV 2 Play

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»