SJOKKERENDE DÅRLIG ARBEID: En uavhengig takstmann slo fast at det var behov for nesten helt nytt baderom, etter at Majorstua Baderom hadde ferdigstilt arbeidet på Eva Hermstads bad.
SJOKKERENDE DÅRLIG ARBEID: En uavhengig takstmann slo fast at det var behov for nesten helt nytt baderom, etter at Majorstua Baderom hadde ferdigstilt arbeidet på Eva Hermstads bad.

Fikk igjen en kvart million fra Bademiljø

Eva kjempet i to år for å få pengene tilbake fra rørleggerkjeden etter sjokkerende dårlig oppussing.

Etter to år har Eva Hermstad endelig fått utbetalt erstatningen på en kvart million kroner fra Majorstua Bademiljø AS.

– Det var på tide for å si det sånn. Det burde ikke ha vært nødvendig. Pengene er nesten ikke det viktigste, men kanskje denne saken kan hjelpe andre i samme situasjon. Jeg håper at andre håndverkere kan lære av dette – og at kanskje Bademiljø spesielt unngår slike saker i fremtiden, sier Eva Hermstad til TV 2 hjelper deg.

Hele reportasjen ser du i videovinduet på toppen av siden.

Godkjenninger og referanser

For to år siden valgte Eva Hermstad Majorstua Bademiljø til å totalrenovere badet og få gjort litt arbeid både på kjøkkenet og til å få installert et nytt toalett. Til tross for forsikringer om at de var en del av en stor kjede, var godkjent av Fagrådet for våtrom og kunne vise til Mesterbrev og en lang liste med referanser, var det et sjokkerende dårlig arbeid som ble resultatet.

– Da dette ble presentert som ferdig, trodde vi ikke våre egne øyne, sier Eva til TV 2 hjelper deg.

Listen over dårlig utført arbeid var lang. Brudd i membran, blokkert stengekran, feilkobling til stoppkranene, feilmontert dusjkabinett, dårlig fliselegging ikke skjulte elektriske kabler til brytere, bare for å nevne noe.

arbeidsdetalj, majorstua bademiljø (Foto: Ørnulf Riisnæs)
arbeidsdetalj, majorstua bademiljø (Foto: Ørnulf Riisnæs)

Så ikke prosjektleder

Bademiljø reklamerer med at kunder kun skal ha en person å forholde seg til under hele arbeidet, men det stemte heller ikke i Evas tilfelle.

– Nei, prosjektlederen var ikke å se og da vi prøvde å få tak i han var han enten opptatt eller på ferie. Håndverkerne, som ikke snakket norsk var heller ikke lette å kommunisere med, forklarer Eva.

Lang klageprosess

Etter at arbeidet var ferdig utført og en uavhengig takstmann slo fast at utbedringer ville kreve nesten et nytt baderom, gikk Eva alle de rettslige veier hun kunne gå. Klagenemnden for håndverkstjenester møtte hun veggen.

– De sa at de ikke kunne hjelpe fordi Majorstua Bademiljø ikke var medlem i bransjeorganisasjonen, sier Eva.

Hun fikk medhold i Forbrukerrådet og Forbrukertvistutvalget vedtok at Majorstua Bademiljø skulle betale Eva nesten 225.000 kroner pluss renter – men selv det hjalp ikke. Sammen med sin advokat Ola Fæhn kjempet de en hard kamp mot Bademiljø-kjeden – uten å komme noen vei.

Nådde ikke frem

Eva, som selv er jurist, er skremt over at de ikke har vunnet frem i rettssystemet.

– Jeg har vært heldig som har fått hjelp av en god advokat. Vi kjenner jo rettssystemet, men det skremmer meg at vi ikke har klart å nå frem til tross for at vi kjenner rettsapparatet og de rettslige myndigheter .

Hun håper likevel at hennes kamp kan være til hjelp for andre.

– Jeg håper at forbrukerne skal slippe en slik kamp som vi har måttet kjempe.

Majorstua Bademiljø (Foto: Ørnulf Riisnæs)
Majorstua Bademiljø (Foto: Ørnulf Riisnæs)

Bademiljø kritiserer sin egen butikk

Først da TV 2 hjelper deg tok med Eva til kjedekontoret for Bademiljø AS – kom beklagelsene.

– Denne saken skulle aldri ha gått så langt og det er sterkt beklagelig så vi ønsker ikke å stå inne for den type arbeid. Bademiljø skal være best på bad og vi ønsker ikke å være kjent av dette, sier daglig leder Geir Sundbye til TV 2 hjelper deg.

Sundbye som kun har vært fire uker i jobben forsikret oss om at saken skulle bli ordnet opp i.

– Rent juridisk har vi ikke noe ansvar for vi er et frivillig kjedekontor hvor medlemmene er samarbeidende om innkjøpsbetingelser, markedsføring osv., men vi ønsker jo selvsagt å ivareta Bademiljø for medlemmenes del og skal gjør alt vi kan for å rydde opp i denne saken, sier Sundbye.

Majorstua Bademiljø ordner opp

Noen dager senere er vi på Majorstua Bademiljø der den nye daglige lederen Lars Helman har vanskeligheter med å forklare hvordan butikken kunne utfør et så dårlig arbeid.

– Jeg har vanskelig for å svare på dette da jeg ikke har jobbet her i den perioden arbeidet ble utført, men jeg ser jo at jobben var dårlig utført og vi skal selvfølgelis ordne opp i dette. Jeg må bare beklage, men slikt skal ikke skje og vi samarbeider ikke lenger med firmaet som utførte jobben, sier Lars Helman.

Har du opplevd noe lignende? Tips TV 2 hjelper deg

Følg oss på Facebook! Klikk her.