Pål Grotnes (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Pål Grotnes (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Grotnes reddet 44 av 46 skudd mot Tsjekkia

Snekkeren spikret igjen det norske målet.

Et lag er avhengig av at målvakten har dagen. Tirsdag spikret snekkeren Pål Grotnes igjen det norske målet mot Tsjekkia.

I hvert fall så opplevde sikkert de tsjekkiske spillerne det slik. Grotnes stoppet nemlig 44 av de 46 skuddene han fikk mot seg. Bare den tidligere NHL-stjernen Jaromir Jagr klarte å overliste Stjernen-keeperen to ganger.

Les også: Hoff hyller de norske hockeygutta
Les også: Norge med sjokkseier over Tsjekkia

Etter kampen mot Sverige sa tidligere norsk landslagssjef Leif Boork at resultatene kunne vært omvendt hvis lagene har byttet målvakt.

- Jeg hadde mye bedre hjelp av backene denne gangen. En helt utrolig følelse å slå en slik storhet, sa Grotnes til NTB.

Grotnes jobber som snekker ved siden av å være ishockeykeeper. Det har gjort at internasjonal presse har ristet på hodet over at det faktisk kan gå an i internasjonal ishockey.

I tillegg til keeper-Grotnes, imponerte også Storhamar-backen Lars Løkken Østli i Mannheim.

Han har klart omstillingen fra norsk eliteserietempo til høyt internasjonalt nivå på en imponerende måte. Det er Løkken Østlis første ishockey-VM, og han er en av de unge som Roy Johansen endelig har valgt å satse på.

- Det er jo stor forskjell fra tempoet i eliteserien, men alle på laget gjør jobben sin og da blir det vanskelig for uansett hvem som er motstander, sa Løkken Østli.

- En solid match fra oss og utrolig moro. Vi spilte nesten helt etter boka. Eneste unntaket var de mange utvisningene vi får imot oss, men vi er gode i undertall og hadde en god keeper i Pål Grotnes, sa 23-åringen som neste sesong skal spille for Luleå i svensk eliteserie.

I VM har han dannet backpar sammen med Henrik Solberg. De spilte mot Tsjekkia som om de aldri har gjort annet enn å spille internasjonal ishockey. (©NTB)