EUROPATRO: Statsminister Jens Stoltenberg stoler på at EU finner en vei ut av krisen. (Foto: Morten Holm/Scanpix)
EUROPATRO: Statsminister Jens Stoltenberg stoler på at EU finner en vei ut av krisen. (Foto: Morten Holm/Scanpix)

Jens Stoltenberg gratulerer Cameron

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) gratulerer konservative David Cameron som ny britisk statsminister, og sier han ser fram til samarbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg gratulerer David Cameron som ny britisk statsminister. Storbritannia er en av Norges nærmeste samarbeidspartnere og allierte, og vår nabo på den andre siden av Nordsjøen. Vi kommer til å samarbeide godt med David Cameron. Det er jeg helt sikker på, sier statsminister Jens Stoltenberg.

13 år med Labour-styre avsluttes

Camerons konservative parti danner koalisjonsregjering med liberaldemokratene, og regjeringsdannelsen markerer slutten på 13 års Labour-styre i Storbritannia.

– Det britiske arbeiderpartiet har vunnet tre valg og sittet i regjeringen siden 1997. Det er en del av demokratiet at det kommer et skifte, og det måtte vi være forberedt på. Norge har en lang tradisjon for å samarbeide med den britiske regjeringen, uavhengig av partifarge, sier statsministeren.

– Må stabilisere økonomien

Han mener den fremste utfordringen for den nye regjeringen i Storbritannia blir å håndtere den store gjelden.

– Det er viktig for Storbritannia. Men det er også viktig for Norge og resten av Europa at Storbritannia klarer å stabilisere sin økonomi, fordi det påvirker vår økonomi, sier Stoltenberg.

(©NTB)