Ronaldinho (Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP)
Ronaldinho (Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP)

Dunga dropper Ronaldinho

Brasil har offentliggjort det som sannsynligvis blir de 23 som får VM-tur til sommeren.

Der andre landslagssjefer tar ut så store tropper som mulig i dette bruttouttaket, velger Brasil-sjef Dunga en annen utvei: Han velger seg 23 spillere allerede i første uttak.

I denne troppen måtte det komme overraskelser.

Den største er at milanangriperen Ronaldinho har blitt funnet for lett for Dungas VM-tropp. Spilleren har ikke figurert for Brasil siden april i fjor, men har hatt en god sesong i Italia og ble av mange vurdert som god nok for Brasils VM-lag. Den vurderingen deler ikke Dunga.

Også Liverpools midtbanedynamo Lucas Leiva må belage seg på å ikke reise til Sør-Afrika denne sommeren.

Dette er en skjebne han deler med eks-interspiss, nå flamengospiller, Adriano. Han skal sitte hjemme i godstolen sammen med tidligere storspillere som Ronaldo (den originale) og Roberto Carlos, som heller ikke får VM-billett.

En av de store overraskelsene i Dungas tropp, er at han har funnet plass til Wolfsburgs Grafite, som ett av fire spissalternativ. Han har bare to tidligere opptredener for Brasil.

Her er Brasils VM-tropp:
Keepere: Julio Cesar (Inter Milan), Doni (AS Roma), Gomes (Tottenham Hotspur).

Forsvarsspillere: Maicon (Inter Milan), Daniel Alves (Barcelona), Michel Bastos (Olympique Lyon), Gilberto (Cruzeiro), Lucio (Inter Milan), Juan (AS Roma), Luisao (Benfica), Thiago Silva (AC Milan).

Midtbanespillere: Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo (Fiorentina), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaray), Kaka (Real Madrid), Julio Baptista (Roma), Kleberson (Flamengo), Josue (VfL Wolfsburg).

Angripere: Robinho (Santos), Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Grafite (VfL Wolfsburg).